27 Mayıs 2013
26 Mayıs 2013
Elmalı Kup
Etiketler:
Elmalı Kup
,
Kup tarifi
,
Sütlü Tatlılar
24 Mayıs 2013
Kepekli Ekmek
23 Mayıs 2013
22 Mayıs 2013
Gougeres (Fransız Peynir Topları)
Gougeres, Fransız mutfağında sıkça yapılan lokma büyüklüğünde peynir toplarıdır. Aslında profiterol hamuru usulünde yapılan, fakat içine peynir çeşitlerinin ilavesiyle farklı ve yumuşacık bir lezzet barındıran bu toplar sıcakken çok daha iyi oluyor. Fakat soğuduğunda bile yumuşaklığını koruyor. Günün her saatinde yenebilecek kadar güzel ve lezzetliler.
Afiyet olsun
Etiketler:
Fransız peynir topları
,
Gougeres
,
Hamur İşleri
21 Mayıs 2013
Çikolata Kremalı Kakaolu Cup Kek
Afiyet olsun...
19 Mayıs 2013
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun!
BEN MUSTAFA KEMAL'İM
Ey milletim!
Ben Mustafa Kemal'im,
Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim,
Hala en hakiki mürşit değilse ilim,
Kurusun damağım dilim,
Özür dilerim,
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi..
Özgürlük hala
En yüce değer
Değilse eğer,
Pırangalı kalsın diyorsanız köleler,
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi..
Yoksa çağdaş medeniyetin bir anlamı,
Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı,
Baş tacı edebiliyorsanız
Sanatın içine tüküren adamı,
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi..
Yetmediyse acısı şiddetin, savaşın,
Anlamı kalmadıysa
Yurtta sulh, dünyada barışın,
Eğer varsa ödülü
Silahlanmayla yarışın,
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi..
Özlediyseniz fesi peçeyi,
Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi,
Hala medet umuyorsanız
Şıhtan, şeyhten, dervişten,
Şifa buluyorsanız
Muskadan, üfürükçüden
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi..
Eşit olmasın diyorsanız
Kadınla erkek,
Kara çarşafa girsin diyorsanız
Yobazın gazabından ürkerek,
Diyorsanız ki okumasın
Kadınımız kızımız
Budur bizim alın yazımız,
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi..
Fazla geldiyse size
Hürriyet, Cumhuriyet,
Özlemini çekiyorsanız
Saltanatın, sultanın,
Hala önemini anlayamadıysanız
Millet olmanın,
Kul olun, ümmet kalın,
Fetvasını bekleyin şeyhülislamın.
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi Rahat bırakın beni...
Süleyman Apaydın
Bütün bunların üzerine daha ne söylenebilir?...
15 Mayıs 2013
Çikolata Soslu Kek
Etiketler:
Çikolata Soslu Kek
,
Çikolatalı kek
,
Kek
,
Kekler
11 Mayıs 2013
Anneler Günümüz Kutlu Olsun
Bu özel günde söylenecek çok şey var aslında. Benim de 2 çocuğum var. Bence bir anneye en güzel hediye, hakikatli ve sevgi dolu çocuklara sahip olmak. Beni düşünen, anne nasılsın, keyfin yerinde mi diye soran, eğer bir derdim varsa benimle paylaşan çocuklarım var. Onlarsız bir hayat düşünemiyorum. O yüzden onların benim evlatlarım olması zaten bana bir hediye, bir anne için bundan daha kıymetli ne olabilir ki?
Bütün annelere benim evlatlarım gibi evlatlara sahip olmalarını dilerim.
Sevgilerimle
10 Mayıs 2013
Çilekli Kek
Bugün kuzumun isteği üzerine çilekli kek yaptım. Yemeye başlayınca tetem (bana teyze demiyor, tetem diyor) hep bu kekten yap deyince anlaşıldı ki çok güzel olmuş. İnanılmaz bir damak zevki var. Fakat gerçekten sanki çilek yiyorsun o kadar lezzetli oldu.
Afiyet olsun
Etiketler:
Çilekli Kek
,
Çilekli Kek tarifi
,
Kek tarifi
,
Kekler
6 Mayıs 2013
Çikolatalı Mousse
Çikolata mousse'yi isterseniz kaselere koyup ikram edebilir, isterseniz çikolatalı pastalarınız için çikolata krema olarak da kullanabilirsiniz. Ben son yaptığım ( buradaki ) pastayı bu sos ile yaptım ve gerçekten şahane oldu.
Etiketler:
Çikolatalı Mousse
,
Mousse
,
Soslar ve Kremalar
3 Mayıs 2013
Trüf
Afiyet olsun
Etiketler:
Çikolatalı Trüf
,
Şeker ve Çikolata
,
Trüf
1 Mayıs 2013
Mousse Kremalı Trüf Pasta
Pandispanya Malzemeleri;
1+ 3/4
Su bardağı un
1+ 1/2
Su bardağı toz şeker
2/3 Su
bardağı (60 gr) kakao
2 Çay
kaşığı kabartma tozu
1/2
Çay kaşığı tuz
1 Çay
kaşığı espresso tozu
3 Adet
yumurta ( oda sıcaklığında)
1+ 1/4
Su bardağı süt
3/4
cup tereyağı (oda sıcaklığında)
1 Çay
kaşığı vanilya
Mousse Kreması için;
180 gr
bitter çikolata
1/4 Su
bardağı süt
1
Yumurta sarısı
55 Gr
(4 yemek kaşığı ) tereyağ
250 Ml
soğuk krema
Kaplama
kreması için;
150 Gr
bitter çikolata
150 Ml
krema
Trüf için;
150 Gr
bitter çikolata
150 Ml
krema
3
Dilim kakaolu kek
Çikolata
parçaları (rendelenmiş)
İnci
şeker
Pandispanya Tarifi;
Öncelikle
2 ayrı kalıbınızın her tarafını yağlayın. (Kalıplarınız 23 cm büyüklüğünde olmalı. )
Altlarına yağlı kağıt serip onu da
yağlayın. Geniş bir kabın içine un, şeker, kakao, kabartma tozu ve tuzu
eleyerek koyun ve harmanlayın. Tereyağını, ayrı bir kapta yumuşayıncaya kadar
mikserle çırpın, üzerine yumurtaları ekleyin, tekrar çırpın. Daha sonra üzerine
espresso tozunu, vanilyayı ve sütün yarısını ilave edin ve tekrar çırpın. Bu
karışımın içine unlu karışımı ilave edip karıştırın ve son olarak sütün kalan
kısmını ilave edin ve iyice karışana kadar çırpın. Hazırladığınız bu karışımı,
2 ayrı kalıba paylaştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika
pişirin.
Mousse Krema tarifi;
Bir
çırpma kabında, çikolata, süt ve tereyağını birlikte benmari usulü eritin. Sos
biraz
erimeye başladığında yumurtayı ekleyip çırpma teliyle çırpın ve ılınması için bir
kenara alın. Başka bir kapta kremayı iyice sertleşene kadar çırpın. Krema sertleştikten
sonra, ılınan çikolata karışımını ilave edin ve karıştırın. Kullanıma hazır hale
gelmesi için buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Trüf tarifi;
Kremayı
bir tencerede ısıtın( kesinlikle kaynatmayın) ve üzerine, küçük parçalara
ayırdığınız
çikolataları ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın. Kullanalabilecek
hale gelebilmesi için, buzdolabında 2-3 saat bekletin. Sertleştikten sonra dolaptan
alın ve içine rondodan geçirilmiş veya ufalanmış kek parçalarını ilave edin ve
elinizle yoğurun. Daha sonra yoğurduğunuz bu karışımdan küçük toplar koparıp
rendelenmiş çikolataya batırın. Buzdolabına koyun ve kullanacağınız zamanakadar
bekletin.
Trüf için
eğer isterseniz çikolatanınyarısını bitter, yarısını sütlü çikolata
olarak
kullanabilirsiniz.
Pastanın Birleştirilmesi;
Keklerinizi
kalıplardan çıkarıp soğuttuktan sonra, pastayı monte edeceğiniz yere
keklarin
birini alın ve üzerine mousse kremayı bol bir şekilde yayın. Üzerine diğer kek
parçasını koyun ve pastanın tamamını kaplama kreması ile kaplayın. Eğer pasta
tarağınız varsa, pastanın yanlarına gezdirip, çizgiler oluşturabilirsiniz.
Kaplama
işiniz bittikten sonra, pastanın üzerine hazırlamış olduğunuz trüf’leri
dilediğiniz
gibi yerleştirin. Son olarak inci şekerlerle süsleyebilirsiniz.
Etiketler:
Mousse Kremalı Trüf Pasta
,
Mus Pasta
,
Pastalar