28 Eylül 2013

Çikolatalı Cheesecake Pastası




Pandispanya Malzemeleri;
1+ 3/4 Su bardağı un
1+ 1/2 Su bardağı toz şeker
2/3 Su bardağı (60 gr) kakao
2 Çay kaşığı kabartma tozu
1/2 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı espresso tozu
3 Adet yumurta ( oda sıcaklığında)
1+ 1/4 Su bardağı süt
3/4 cup tereyağı (oda sıcaklığında)
1 Çay kaşığı vanilya

Cheesecake Krema için;
600 gr labne peynir (oda sıcaklığında)
200 ml krema (oda sıcaklığında)
3 Adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
160 gr bitter çikolata
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya

Çikolata Krema İçin;(Kaplama Kreması)
240 gr bitter çikolata
1/2 su bardağı (115 gr) tereyağ (oda sıcaklığında)
200 ml krema

Pandispanya Tarifi;
Öncelikle 2 ayrı kalıbınızın her tarafını yağlayın.  (Kalıplarınız 23 cm büyüklüğünde olmalı. ) Altlarına  yağlı kağıt serip onu da yağlayın.
Geniş bir kabın içine un, şeker, kakao, kabartma tozu ve tuzu eleyerek
koyun ve harmanlayın. Tereyağını, ayrı bir kapta yumuşayıncaya kadar mikserle
çırpın, üzerine yumurtaları ekleyin, tekrar çırpın. Daha sonra üzerine espresso
tozunu, vanilyayı ve sütün yarısını ilave edin ve tekrar çırpın. Bu karışımın içine
unlu karışımı ilave edip karıştırın ve son olarak sütün kalan kısmını ilave edin    ve iyice karışana kadar çırpın. Hazırladığınız bu karışımı, 2 ayrı kalıba paylaştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Cheesecake Kreması Tarifi;
Kremayı ocakta ısıtın, ocaktan alın ve içine çikolatayı ilave edip, çikolata iyice eriyene kadar karıştırın ve ılınması için bir kenara alın.  Derin bir kasede, labne peyniri ve şekeri, şeker iyice eriyene kadar karıştırın. Vanilyayı ilave edip, arkasından yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Daha sonra çikolatalı karışımı ilave edin ve karıştırın. Son olarak unu ilave edin ve hafif karıştırın. Karışımı 23 cm’lik bir kelepçeli kalıba boşaltın ve kalıbı içi kaynar su dolu bir tepsinin içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin. 45dakika sonunda fırını kapatın ve kapak arasına bir kaşık koyup, fırın aralık durumdayken 45 dakika daha fırında pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra tel bir ızgara üzerinde soğutun. İyice soğuduktan sonra kalıbın altı ile birlikte dondurucuya koyun. En az bir gece dondurucuda bekletin.

Üzeri için çikolatalı krema;
Bir tencereye tereyağını küpler halinde kesip, çikolata ile birlikte benmari usulü
eritin. Çikolatanın iyce erimesini sağlayın. Diğer yandan, kremayı çırpın ve ılınan çikolatayı üzerine ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat koyulaşması için bekletin.

Pastanın birleştirilmesi;
Hazırlaığınız keklerden birini, pastayı sıvayacağınız yere alın. Keki, sütle veya ılık kahve ile ıslatın. Üzerine dondurucudan çıkardığınız cheesecake’i koyun ve 2, keki üzerine yerleştirin.  2, keki’de biraz ıslatın ve çikolatalı krema ile sıvayın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.



Cheesecake yapmanın püf noktaları burada

27 Eylül 2013

Seni Kaybettiğimiz İçin Çok Ama Çok Üzgünüm

Bugün bence bu ülke için çok acı ve çok büyük bir kayıp oldu, onun ölümü. Ben şanslıyım, onu çok uzun yıllardır tanıyor, izliyor ve dinliyorum. Fakat çoğu kişi onu Ezel dizisi ile tanıdı ne yazık ki. Oysa çok uzun yılların sanatçısı kendisi. Maalesef o da dizi sayesinde gündeme geldi, tıpkı diğer tiyatrocu sanatçılarımız gibi. Tam da güzel sesini daha sık duyuyorduk ki, onu kaybettik. Ölümü bana çok acı verdi. Bundan sonra ne izleyebileceğiz, ne de o güzel sesini duyabileceğiz artık.
Rahat uyu, nur içinde yat...


SENİ UNUTMAYACAĞIM...