Kocamansevgiler
31 Aralık 2013
Yeni Yılınız Kutlu Olsun
Kocamansevgiler
26 Aralık 2013
14 Aralık 2013
Çikolata Kremalı Gül Pasta
Kakaolu pandispanyayı 2 adet pişirin. Böyle bir kaplama için yükseklik olması gerekiyor. Aynı ölçülerde 2 pandispanya yaparak, her bir pandispanyayı, ikiye bölün. Sonuç olarak elinizde 4 adet pandispanya olmalı.
Pandispanya Malzemeleri ;
6
Yumurta
6
Yemek kaşığı toz şeker
3
Yemek kaşığı un (tepeleme)
2
Yemek kaşığı kakao
1
Yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1
Paket vanilya
1
Paket kabartma tozu
1
Tutam tuz
İç Kreması için;
2 Su
bardağı süt
2
Yumurta sarısı
5 Yemek
kaşığı toz şeker
2
Yemek kaşığı toz krem şanti
3
Yemek kaşığı un
1
Paket vanilya
1
Tatlı kaşığı tereyağ
150 Gr
bitter kuvertür çikolata
Üzerindeki Gül Kaplama için;
4
Paket (300 gr )çikolatalı krem şanti
4 Çay
bardağı süt
150 Gr
bitter çikolata
Yenilebilir
inci şekerleme
Pandispanya Tarifi;
Yumurtanın
akları ve sarılarını ayırın. Sarıları nı şeker ile mayonez kıvamına
gelene
kadar çırpın. Diğer tarafta un, nişasta,
kakao, vanilya ve kabartma to
zunu
eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını
tuz ile kabarana kadar (mikserle
10
dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yu
murta
sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son ola
rak
unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta akla
rını
söndürmeden karıştırın. Karışımı 23cm ebadında bir kalıba başaltın. Önce
den
ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika
pişirin. Çıkardıktan sonra oda
sıcaklığına
gelmesini bekleyin.
Krema tarifi;
Bir
tencerede süt, un ve şekeri ısıtın, ayrı bir kapta 2 kaşık süt ile yumurta
sarılarını açın. Süt ısınınca yumurta sarısını ilave edin ve muhallebi kıvamına
gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağı
nı
ilave edin ve karıştırın. Doğranmış çikolatayı da ilave edip, çikolata eriyene
kadar karıştırın. Bir kenarda ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra toz krem
şantiyi lave edin ve karıştırın. Buzdolabında 1 saat soğumaya bırakın.
Üzerindeki Gül Kaplama Krema
Tarifi;
Krem
şantiyi süt ile 3-4 dakika çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari yön
temi
ile eritin ve çırptığınız krem şantinin içine ilave edin ve iyice karıştırın.
15
dakika buzdolabında bekletin.
Pastanın birleştirilmesi;
Pandispanyaların
her birini ikiye bölün. Yani elinizde 4 adet pandispanya olacak. Öncelikle
pandispanyaların her katını süt ile ıslatın. Üzerine krema sürün. Her pandispanya
için aynı işlemi uygulayın. En üste gelen pandispanya
yı ıslatmayın.
Hazırladığınız çikolatalı krem şantiyi bir sıkma torbasına gül duyu takıp
doldurun.Pastanın üzerine gül şekillerini sıkıp kaplayın. Son olarak inci şekerlemelerle
süsleyin.
Gülleri
altta fotoğrafı bulunan duy ile sıkabilirsniz.
Etiketler:
Cake
,
Çikolata Kremalı Gül Pasta
,
Çikolatalı Pasta
,
Pasta
,
Pastalar
,
Rose Cake
13 Aralık 2013
Kakaolu Pandispanya
Etiketler:
Kakaolu Pandispanya
,
Pandispanya
,
Pandispanyalar
12 Aralık 2013
9 Aralık 2013
Mısır Unlu Poğaça
Bu tarifi uzun zaman önce Aylin'den almıştım. Bu kadar güzel olacağını tahmin etmiştim. Kendisine bu güzel tarifi için teşekkür ederim.
Etiketler:
Hamur İşleri
,
Mısır Unlu Poğaça
,
Poğaça