14 Şubat 2014

Baharatlı Tuzlu Kurabiye


Bu şahane kurabiye, sevgili Hayatcafe'ye ait. Çaylarınızın yanına muhakkak tavsiye ederim. Yumuşacık ağızda dağılıyor ve çok lezzetli. Teşekkürler Hayatcafe.

10 Şubat 2014

Damla Sakızlı Bademli Kurabiye

Tadı şahane olan bu tarifi, sevgili  Cafeportakal'da görmüştüm. O kadar lezzetli oldu ki, ancak yemeniz gerek anlamak için. Ben ufak bir değişiklik yapıp içine kavrulmuş badem koydum. Cafe Portakal'a bu tarifinden dolayı çok teşekkür ederim.

6 Şubat 2014

Bisküvi Pastası




Malzemeler;
3 Paket sade pötibör bisküvi
1 Paket kakaolu pötibör bisküvi
3 Su bardağı süt
4/3 Su bardağı toz şeker
4 Yemek kaşığı kakao
50 Gram margarin

Tarifi;
Öncelikle bisküviler ufalayın. Üzerine toz şekeri, kakaoyu ve margarini koyup karıştırın. Diğer yandan sütü ısıtın, kaynatmayın. Isınan sütü bisküvi karışımına boşaltın ve bütün malzeme özdeşleşene kadar karıştırın. Karışımı, altına streç film serilmiş istediğiniz bir kalıba boşaltıp, üzerini düzleyin. Buzdolabına koyun ve en az 4 saat beklettikten sonra servis yapın.

3 Şubat 2014

Nişastalı Kurabiye

Bu tarifi ilk gördüğümde güzel olacağını düşünmüştüm ama bu kadarını tahmin etmedim. Gerçekten şahane bir lezzeti var ve ağızda dağılıyor. Pamuk gibi bir kurabiye. Bu tarif için Hayatcafe'ye çok çok teşekkür ederim. İyi ki bu tarifi yayınlamış.