Kakaolu Pandispanya;
6
Yumurta
6
Yemek kaşığı toz şeker
3
Yemek kaşığı un (tepeleme)
2
Yemek kaşığı kakao
1
Yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1
Paket vanilya
1
Paket kabartma tozu
1
Tutam tuz
Arası ve Üzeri için;
600
Gram bitter kuvertür çikolata
600 Ml
krema
2
Paker çikolatalı krem şanti
2 Çay
bardağı süt
160 Gr
bitter çikolata
250 Gr
çikolata kaplı fıstık
Etrafı için;
2
Paket çikolatalı krem şanti
2 Çay
bardağı süt
160 Gr
bitter çikolata
Gül ve Yapraklar için;
Kahverengi
ve yeşil şeker hamuru
Pandispanya tarifi;
Yumurtanın
akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar
çırpın. Diğer tarafta, un nişasta,
kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz
ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta
aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru
bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula
ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndürme den karıştırın. Karışımı 24*24
cm ebadın da bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35
dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Ara Krema tarifi;
Kremayı
bir tencerede ısıtın. (kesinlikle kaynatmayın) Isınan kremanın üzerine
parçaladığınız
çikolatayı koyun ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara
ara karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını bekleyin.
Diğer
tarafta süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı
benmari yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice
karıştırın. Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin. Son olarak ganaj ve
çikolatalı krem şantiyi birleştirin ve iyice karıştırın.
Etrafı için;
Süt
ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari
yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin.
Pastanın Birleştirilmesi
Öncelikle
pandispanyayı 3 ayrı eşit parçaya bölün. 1, katı süt ile ısla
tın.
Üzerine krem şantili ganajı sürün ve fıstık koyun.
Daha
sonra 2, pandispanyayı üzerine koyun, tekrar krem şantili ganajı sü
rün ve
fısıtık koyun.
Son
olarak 3, pandispanyayı üzerine koyun, krem şantili ganajla pastanın
tamamını
kaplayın.
Etrafı
için hazırladığınız çikolatalı krem şantiyi, içine istediğiniz bir uç tak
tığınız
krema torbasına boşaltın. İstediğiniz şekilde pastanın etrafına sıka
rak
süsleyin.
Pastanın
üzerini, şeker hamurundan yaptığınız gül ve yapraklarla süsle
yin.
Gül ve
yaprakların yapımını aşağıdaki video’da izleyebilirsiniz.