18 Haziran 2014

Ganaj ve Mousse Kremalı Fıstıklı Pasta




Kakaolu Pandispanya;
6 Yumurta
6 Yemek kaşığı toz şeker
3 Yemek kaşığı un (tepeleme)
2 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Tutam tuz

Arası ve Üzeri için;
600 Gram bitter kuvertür çikolata
600 Ml krema
2 Paker çikolatalı krem şanti
2 Çay bardağı süt
160 Gr bitter çikolata
250 Gr çikolata kaplı fıstık

Etrafı için;
2 Paket çikolatalı krem şanti
2 Çay bardağı süt
160 Gr bitter çikolata

Gül ve Yapraklar için;
Kahverengi ve yeşil şeker hamuru

Pandispanya tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.  Diğer tarafta, un nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndürme den karıştırın. Karışımı 24*24 cm ebadın da bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Ara Krema tarifi;
Kremayı bir tencerede ısıtın. (kesinlikle kaynatmayın) Isınan kremanın üzerine
parçaladığınız çikolatayı koyun ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara ara karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını bekleyin.
Diğer tarafta süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin. Son olarak ganaj ve çikolatalı krem şantiyi birleştirin ve iyice karıştırın.

Etrafı için;
Süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin.

Pastanın Birleştirilmesi
Öncelikle pandispanyayı 3 ayrı eşit parçaya bölün. 1, katı süt ile ısla
tın. Üzerine krem şantili ganajı sürün ve fıstık koyun.
Daha sonra 2, pandispanyayı üzerine koyun, tekrar krem şantili ganajı sü
rün ve fısıtık koyun.
Son olarak 3, pandispanyayı üzerine koyun, krem şantili ganajla pastanın
tamamını kaplayın.
Etrafı için hazırladığınız çikolatalı krem şantiyi, içine istediğiniz bir uç tak
tığınız krema torbasına boşaltın. İstediğiniz şekilde pastanın etrafına sıka
rak süsleyin.
Pastanın üzerini, şeker hamurundan yaptığınız gül ve yapraklarla süsle
yin.
Gül ve yaprakların yapımını aşağıdaki video’da izleyebilirsiniz.

5 Haziran 2014

Lemon Card


Lemon Card, pasta, turta, tartoletlerde ve sütlü tatlılarınızı tatlandırmada rahatlıkla kullanabileceğiniz bir krema.

3 Haziran 2014

Çilekli Pasta




Pandispanya malzemeleri;
6 Yumurta
6 Yemek kaşığı toz şeker
5 Yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Pembe gıda boyası

Ara Krema malzemeleri;
3 Su bardağı süt
1/2 Su bardağı toz şeker
4,5 Yemek kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Yemek kaşığı nişasta
1/2 Paket (100 gr) labne peyniri
10-15 Adet çilek

Üzeri için;
2 Paket sade krem şanti
2 Çay bardağı soğuk süt
Pembe gıda boyası
Çilek

Pandispanya tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.  Diğer tarafta, un nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırın. Son olarak gıda boyası ilave edip tekrar karıştırın. Karışımı 20cm ebadında bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Krema tarifi;
Süt ve nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın. Elde edilen karışıma un, vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif afeşte sürekli çırpma teli ile çırprarak koyu kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz  bu karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave edin hepsini iyice karıştırın. Son olarak robottan geçirip suyunu süzdürdüğünüz çileği karışıma ilave edin, karıştırın ve soğuması için 1-2 saat buzdolabına koyun.

Pastanın Birleştirilmesi
Pandispanyayı 3 eşit parçaya kesin. Aralarına hazırladığınız kremayısürün. Her kat için aynı işlemi uygulayın. Krem şantiyi süt ile çırpın ve gıda boyası ile renklendirin. Pastanın etrafına istegiğiniz bir duy ile sıkın. Çilek ile dilediğiniz gibi süsleyin.

Çikolatalı Terin