30 Aralık 2014
29 Aralık 2014
16 Aralık 2014
Çikolatalı Pasta
Kakaolu Pandispanya;
8
Yumurta
8
Yemek kaşığı toz şeker
4
Yemek kaşığı un (tepeleme)
3
Yemek kaşığı kakao
1
Yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1
Paket vanilya
1
Paket kabartma tozu
1
Tutam tuz
Ganaj için;
600
Gram bitter kuvertür çikolata
600 Ml
krema
Parça
çikolata
Üzeri için;
2
Paket çikolatalı krem şanti
2 Çay
bardağı süt
160 Gr
bitter çikolata
250 Gr
çikolata kaplı fıstık
Süsleme için;
Pembe,
beyaz ve yeşil şeker hamuru
Pandispanya tarifi;
Yumurtanın
akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gele
ne
kadar çırpın. Diğer tarafta, un nişasta,
kakao, vanilya ve kabartma tozunu
eleyin.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 daki
ka)
çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sa
rılarını
ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu ka
rışımı
ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndür meden
karıştırın. Karışımı 23 cm ebadında bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış
175 derece
fırında 30-35 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelme
sini
bekleyin.
Ara kreması için;
Kremayı
bir tencerede ısıtın. (kesinlikle kaynatmayın) Isınan kremanın üzerine
parçaladığınız
çikolatayı koyun ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara
ara karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını bekleyin. Eğer aceleniz varsa
buzdolabında 1 saatte katılaşıyor.
Üzeri için;
Süt
ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari
yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin.
Gül ve yapraklar için;
Şeker
hamurundan hazırlanmış gül ve yapraklar
Pastanın Birleştirilmesi
Öncelikle
pandispanyayı 3 ayrı eşit parçaya bölün. 1, katı süt ile ıslatın. Üzerine
ganajı sürün ve üzerine çikolatalı fıstık yayın. Daha sonra 2, pandispanyayı
üzerine koyun, tekrar ganajı sürün ve üzerine çikolatalı fıstık yayın. Son
olarak 3, pandispanyayı üzerine koyun ve ganaj ile sıvayın.
Etrafı
için hazırladığınız çikolatalı krem şantiyi, içine istediğiniz bir uç tak
tığınız
krema torbasına boşaltın. İstediğiniz şekilde pastanın etrafına sıkarak
süsleyin.
Pastanın
üzerini, şeker hamurundan yaptığınız gül ve yapraklarla süsleyin.
Gül ve
yaprakların yapımını aşağıdaki video’dan izleyebilirsiniz.
Şeker
hamurundan gül yapımını buradan izleyebilirsiniz.
Etiketler:
Chocolate Cakes
,
Çikolatalı Pasta
,
pasta tarifi
,
Pastalar
12 Aralık 2014
Nutellalı Yılbaşı Kurabiyeleri
Uzun zamandır yapmak istediğim ve ancak fırsat bulup yaptığım bu muhteşem kurabiyeler için Cafefernando'ya çok teşekkür etmek istiyorum. Şimdiye kadar Cenk'in tariflerinde hiç yanılma olmadı. Bu kadar güvenle bir tarifi yapmak mükemmel bir şey. hem çok lezzetli oluyorlar, hem de malzeme sorunu yaşanmıyor. Zira verdiği ölçüler hiç şaşmıyor. Muhteşem lezzetteki bu kurabiyeleri mutlaka denemenizi tavsiye ederim.