11 Ocak 2015

Parça Çikolatalı Pasta




Kakaolu Pandispanya;
6 Yumurta
6 Yemek kaşığı toz şeker
3 Yemek kaşığı un (tepeleme)
2 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı mısır nişastası
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Tutam tuz

Ara Kreması İçin;
2 Paket çikolatalı krem şanti
2 Çay bardağı süt
80 Gram sütlü çikolata
80 Gram bitter çikolata
3 Yemek kaşığı nutella
3 Yemek kaşığı labne peynir
250 Gram Parça çikolata

Üzeri için;
2 Paket çikolatalı krem şanti
2 Çay bardağı süt
160 Gr bitter çikolata

Pandispanya tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına
gelene kadar çırpın.  Diğer tarafta, un nişasta, kakao, vanilya ve kabartma
tozunu eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mik
serle 10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çır
pılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştı
rın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru,
yumurta aklarını söndürmeden karıştırın. Karışımı 23 cm ebadında bir kalı
ba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.  Çıkar
dıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Ara kreması tarifi;
Öncelikle sütle krem şantiyi çırpın. Çikolataları benmari eritin ve çırpılmış krem
şantiye ilave edin. Daha sonra nutella ve labne peyniri ilave edin ve hepsini iyi
ce karıştırın. Koyulaşması için buzdolabında en az 20 dakika bekletin.

Üzeri için;
Süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari
yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin.

Pastanın Birleştirilmesi
Öncelikle pandispanyayı 3 ayrı eşit parçaya bölün. 1, katı süt ile ısla
tın. Üzerine kremayı sürün ve üzerine çikolatalı fıstık yayın.
Daha sonra 2, pandispanyayı üzerine koyun, tekrar kremayı sürün ve üzerine
çikolatalı parçaları yayın.
Son olarak 3, pandispanyayı üzerine koyun ve krema ile sıvayın.
Etrafı için hazırladığınız çikolatalı krem şantiyi, içine istediğiniz bir uç tak
tığınız krema torbasına boşaltın. İstediğiniz şekilde pastanın etrafına sıka
rak süsleyin.

5 Ocak 2015

Parça Çikolatalı Ganaj Kremalı Pasta


Kakaolu Pandispanya;
6 Yumurta
6 Yemek kaşığı toz şeker
3 Yemek kaşığı un (tepeleme)
2 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Tutam tuz

Arası ve Üzeri için;
400 Gram bitter kuvertür çikolata
400 Ml krema
3 Paker çikolatalı krem şanti
3 Çay bardağı süt
160 Gr bitter çikolata
200 Gram parça çikolata

Süsleme  için;
1 Paket çikolatalı krem şanti
1 Çay bardağı süt
80 Gr bitter çikolata

Pandispanya tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.  Diğer tarafta, un nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın.  Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırın.
Karışımı 24*19  cm ebadında dikdörtgen bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Ara Krema tarifi;
Kremayı bir tencerede ısıtın. (kesinlikle kaynatmayın) Isınan kremanın üzerine
parçaladığınız çikolatayı koyun ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara ara karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını bekleyin. 
Diğer tarafta süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin.
Son olarak ganaj ve çikolatalı krem şantiyi birleştirin ve iyice karıştırın.

Süsleme için;
Süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin.

Pastanın Birleştirilmesi
Öncelikle pandispanyayı 3 ayrı eşit parçaya bölün. 1, katı süt ile ısla
tın. Üzerine krem şantili ganajı sürün.
Daha sonra 2, pandispanyayı üzerine koyun, tekrar krem şantili ganajı sü
rün.
Son olarak 3, pandispanyayı üzerine koyun, krem şantili ganajla pastanın
tamamını kaplayın.

Üzeri için hazırladığınız çikolatalı krem şantiyi, içine istediğiniz  duyu  taktığınız krema torbasına boşaltın. Dilediğiniz gibi süsleyin.

3 Ocak 2015

Meyveli Pembe Pasta



Pandispanya malzemeleri;
6 Yumurta
6 Yemek kaşığı toz şeker
5 Yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Pembe gıda boyası

Krema malzemeleri;
3 Su bardağı süt
1/2 Su bardağı toz şeker
4,5 Yemek kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Yemek kaşığı nişasta
1/2 Paket (100 gr) labne peyniri
10-15 Adet vişne
2 Paket sade krem şanti
2 Çay bardağı süt

Pandispanya tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Diğer tarafta, un nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırın. Son olarak gıda boyası ilave edip tekrar karıştırın. Karışımı 20 cm ebadında bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin

Krema tarifi;
Süt ve nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın. Elde edilen karışıma un, vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif ateşte sürekli çırpma teli ile çırprarak koyu kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz  bu karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave edin hepsini iyice karıştırın. Son olarak robottan geçirip suyunu süzdürdüğünüz vişneyi karışıma ilave edin, karıştırın ve soğuması için 1-2 saat buzdolabına koyun.
Krema soğuduktan sonra, krem şantiyi sütle çırpın ve kremaya ekleyin, tekrar çırpın.

Pastanın Birleştirilmesi
Pandispanyayı 3 eşit parçaya ayırın. Her katını vişne suyu veya süt ile ıslatın, kremayı sürün. Son kata geldiğinizde, krem şantiyi süt ile çırpın ve kalan kremaya ilave edin. Özdeşleşene kadar çırpın. Pastanın üzerini ve etrafını sıvayın. Son olarak kalan krem şantili kremayı krema sıkma torbasına bir duy takarak boşaltın. İstediğiniz gibi pastanın üzerine ve kenarlarına sıkın.