28 Ocak 2015
11 Ocak 2015
Parça Çikolatalı Pasta
6
Yumurta
6
Yemek kaşığı toz şeker
3
Yemek kaşığı un (tepeleme)
2
Yemek kaşığı kakao
1
Yemek kaşığı mısır nişastası
1
Paket vanilya
1
Paket kabartma tozu
1
Tutam tuz
Ara Kreması İçin;
2
Paket çikolatalı krem şanti
2 Çay
bardağı süt
80 Gram
sütlü çikolata
80
Gram bitter çikolata
3
Yemek kaşığı nutella
3
Yemek kaşığı labne peynir
250
Gram Parça çikolata
Üzeri için;
2
Paket çikolatalı krem şanti
2 Çay
bardağı süt
160 Gr
bitter çikolata
Pandispanya tarifi;
Yumurtanın
akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına
gelene
kadar çırpın. Diğer tarafta, un nişasta,
kakao, vanilya ve kabartma
tozunu
eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mik
serle
10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çır
pılmış
yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştı
rın.
Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru,
yumurta
aklarını söndürmeden karıştırın. Karışımı 23 cm ebadında bir kalı
ba
başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkar
dıktan
sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Ara kreması tarifi;
Öncelikle
sütle krem şantiyi çırpın. Çikolataları benmari eritin ve çırpılmış krem
şantiye
ilave edin. Daha sonra nutella ve labne peyniri ilave edin ve hepsini iyi
ce
karıştırın. Koyulaşması için buzdolabında en az 20 dakika bekletin.
Üzeri için;
Süt
ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari
yöntemiyle
eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Buzdolabına
koyun ve koyulaşmasını bekleyin.
Pastanın Birleştirilmesi
Öncelikle
pandispanyayı 3 ayrı eşit parçaya bölün. 1, katı süt ile ısla
tın.
Üzerine kremayı sürün ve üzerine çikolatalı fıstık yayın.
Daha
sonra 2, pandispanyayı üzerine koyun, tekrar kremayı sürün ve üzerine
çikolatalı
parçaları yayın.
Son
olarak 3, pandispanyayı üzerine koyun ve krema ile sıvayın.
Etrafı
için hazırladığınız çikolatalı krem şantiyi, içine istediğiniz bir uç tak
tığınız
krema torbasına boşaltın. İstediğiniz şekilde pastanın etrafına sıka
rak
süsleyin.
5 Ocak 2015
Parça Çikolatalı Ganaj Kremalı Pasta
6
Yumurta
6
Yemek kaşığı toz şeker
3
Yemek kaşığı un (tepeleme)
2
Yemek kaşığı kakao
1
Yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1
Paket vanilya
1
Paket kabartma tozu
1
Tutam tuz
Arası ve Üzeri için;
400
Gram bitter kuvertür çikolata
400 Ml
krema
3
Paker çikolatalı krem şanti
3 Çay
bardağı süt
160 Gr
bitter çikolata
200
Gram parça çikolata
Süsleme için;
1
Paket çikolatalı krem şanti
1 Çay
bardağı süt
80 Gr
bitter çikolata
Pandispanya tarifi;
Yumurtanın
akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar
çırpın. Diğer tarafta, un nişasta,
kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz
ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının
üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula
ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan
üste doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırın.
Karışımı 24*19 cm ebadında dikdörtgen bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Karışımı 24*19 cm ebadında dikdörtgen bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Ara Krema tarifi;
Kremayı
bir tencerede ısıtın. (kesinlikle kaynatmayın) Isınan kremanın üzerine
parçaladığınız
çikolatayı koyun ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara
ara karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını bekleyin.
Diğer
tarafta süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı
benmari yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice
karıştırın. Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin.
Son
olarak ganaj ve çikolatalı krem şantiyi birleştirin ve iyice karıştırın.
Süsleme için;
Süt
ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari
yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin.
Pastanın Birleştirilmesi
Öncelikle
pandispanyayı 3 ayrı eşit parçaya bölün. 1, katı süt ile ısla
tın.
Üzerine krem şantili ganajı sürün.
Daha
sonra 2, pandispanyayı üzerine koyun, tekrar krem şantili ganajı sü
rün.
Son
olarak 3, pandispanyayı üzerine koyun, krem şantili ganajla pastanın
tamamını
kaplayın.
Üzeri için
hazırladığınız çikolatalı krem şantiyi, içine istediğiniz duyu
taktığınız krema torbasına boşaltın. Dilediğiniz gibi süsleyin.
3 Ocak 2015
Meyveli Pembe Pasta
Pandispanya malzemeleri;
6
Yumurta
6
Yemek kaşığı toz şeker
5
Yemek kaşığı un
1
yemek kaşığı mısır nişastası
1
Paket kabartma tozu
1
Paket vanilya
Pembe
gıda boyası
Krema malzemeleri;
3 Su
bardağı süt
1/2 Su
bardağı toz şeker
4,5
Yemek kaşığı un
1
Paket vanilya
1
Yemek kaşığı nişasta
1/2
Paket (100 gr) labne peyniri
10-15
Adet vişne
2
Paket sade krem şanti
2 Çay
bardağı süt
Pandispanya tarifi;
Yumurtanın
akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar
çırpın. Diğer tarafta, un nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Ayrı bir
kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son
olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave
edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı
ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndürmeden
karıştırın. Son olarak gıda boyası ilave edip tekrar karıştırın. Karışımı 20 cm
ebadında bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika
pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin
Krema tarifi;
Süt ve
nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın. Elde edilen karışıma un,
vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif ateşte sürekli çırpma teli ile çırprarak koyu
kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz bu
karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave edin hepsini iyice
karıştırın. Son olarak robottan geçirip suyunu süzdürdüğünüz vişneyi karışıma
ilave edin, karıştırın ve soğuması için 1-2 saat buzdolabına koyun.
Krema
soğuduktan sonra, krem şantiyi sütle çırpın ve kremaya ekleyin, tekrar çırpın.
Pastanın Birleştirilmesi
Pandispanyayı
3 eşit parçaya ayırın. Her katını vişne suyu veya süt ile ıslatın, kremayı
sürün. Son kata geldiğinizde, krem şantiyi süt ile çırpın ve kalan kremaya
ilave edin. Özdeşleşene kadar çırpın. Pastanın üzerini ve etrafını sıvayın. Son
olarak kalan krem şantili kremayı krema sıkma torbasına bir duy takarak
boşaltın. İstediğiniz gibi pastanın üzerine ve kenarlarına sıkın.
Etiketler:
Krema sıkma teknikleri
,
Kremalı Pasta
,
Meyveli Pembe Pasta
,
Pasta
,
Pasta tarifleri
,
Pastalar
,
Pembe Pasta