Bu pastayı yapmak için, oldukça çok araştırma yaptım. Birkaç çizim ve öneri buldum ve az da olsa işime yaradı. Şimdi tekrar aynısını yapmaya kalksam çok daha iyi yaparım ama bu ilk deneyim oldu. Bu yüzden bu pastayı her detayı ile paylaşmak istedim. Yapmak isteyen olursa belki bir nebze faydam olur.
8
Yumurta
8
Yemek kaşığı toz şeker
4
Yemek kaşığı un (tepeleme)
3
Yemek kaşığı kakao
1
Yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
1
Paket vanilya
1
Paket kabartma tozu
1
Tutam tuz
Ganaj için;
600
Gram bitter kuvertür çikolata
600 Ml
krema
Parça
çikolata
Üzeri için;
6
Paket çikolatalı krem şanti
6 Çay
bardağı süt
200
Gram bitter çikolata
200
Gram sütlü çikolata
250
Gram çikolata kaplı fıstık
Yeşil
gıda boyası
Çimler İçin;
1
Paket sade krem şanti
1 Çay
bardağı süt
Yeşil
gıda boyası
Göz,
Burun, Tırnak ve Dişler İçin;
Yeşil,
beyaz ve kahverengi şeker hamuru
Pandispanya tarifi;
Yumurtanın
akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gele
ne
kadar çırpın. Diğer tarafta, un nişasta,
kakao, vanilya ve kabartma tozunu
eleyin.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 daki
ka)
çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sa
rılarını
ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu ka
rışımı
ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndür
den
karıştırın. Karışımı 23 cm ebadında bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış
180
derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelme
sini
bekleyin.
Ganaj için;
Kremayı
bir tencerede ısıtın. (kesinlikle kaynatmayın) Isınan kremanın üzerine
parçaladığınız
çikolatayı koyun ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara ara karıştırarak
soğumasını ve koyulaşmasını bekleyin.
Eğer
aceleniz varsa buzdolabında 1 saatte katılaşıyor.
Üzerini Kaplama için;
Süt
ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari
yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Gıda boyasını ilave edin va karıştırın. Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını
bekleyin.
Çimler İçin;
Krem
şantiyi süt ile çırpın ve yeşil gıda boyası ilave ederek karıştırıp, dolapta
koyulaşmasını bekleyin.
Pastanın Hazırlanışı
Dinazorun Gövdesi;
Öncelikle
1, keki fotoğrafta gördüğünüz gibi 2’ye ayırın. Ayırdığınız ilk parçayıda 3’e
ayırın. Herbirinin üzerini süt ile ıslatn, ganajı sürün, fıstıkları koyun
ve üst üste yerleştirin.
Sonra,
2, parçayı 3’e ayırın ve aynı işlemleri uygulayın. Sıvama işlemi bittikten
sonra
toplam 6 parçayı birleştirin ve dik bir şekilde pasta altlığının üzerine yer
leştirin.
Bu yaptığınız dinazorun gövdesini oluşturacak.
Dinazorun Kuyruğu;
Kuyruk
için, 2, keki de 2’ye ayırın. Fotoğrafta gördüğünüz gibi bir bıçak yardımıyla
önce kekin üzerini kuyruk şeklnde çizin ve kesin. Kuyruğu kestikten sonra 3’e ayırın,
her bir parçayı süt ile ıslatın, ganaj sürün, fıstıkları koyun ve üst üste yerleştirin.
Bu hazırlaığınız kuyruğu gövdenin arka tarafına ganaj ile iyice yapıştırın.
Dinazorun Ayakları, Kafası ve Boynu;
Kalan
yarım keki fotoğraftaki gibi, ayaklar, boyun ve kafa için önce br bıçak yardımıyla çizin ve kesin. Kestiğiniz 4 adet ayakları, tekrar
2’ye ayırın. Ayırdığınız parçaları sütle
ıslatın, ganaj sürün, fıstık koyun. Parçaları birleştirdikten sonra gövdenin
her iki tarafına fotoğraftaki gibi ayakları ganaj ile yapıştırarak yerleştirin.
Boyun
parçasını da ikiye ayırın, sütle ıslatın, ganaj sürün, fıstık koyun, Parçayı
birleştirdikten sonra kafayı birleştireceğiniz yere ganaj ile yapıştırarak
yerleştirin.
Kafasını
ikiye bölün, sütle ıslatın, ganaj sürün, fıstık koyun. Ganaj ile birleştirin.
Üsten
alta doğru gözler ve burun için br duyun arkası ile delikler açın. Ganaj sürerek
boyuna kafayı yerleştirin.
Birleştirme
işlemleri bittikten sonra pastanın her tarafını ganaj ile sıvayın ve
en az
30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Daha
sonra üzeri için hazırladığınız çikolatalı krem şantiyi, ucunda yıldız duy
bulunan
bir krema torbasına boşaltın. Pastanın her tarafına sıkma işlemini uygulayın.
En son
şeker hamurundan hazırladığınız dikenleri, göz, tırnak ve burunları dina
zorun
üzerine yerleştirin.
Çimler
için hazırladığınız krem şantiyi, içinde çim duyu bulunan krema torbasına boşaltıp,
etrafa çimleri sıkın.