4 Mart 2016

Browni Kurabiye



Kurabiye Hamur Malzemeleri;
125 Gram margarin
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı toz şeker
4 Yemek kaşığı kakao
3 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya

Şerbet Malzemeleri;
 2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
1-2 Damla limon suyu

Kurabiye Hamuru tarifi;
Bir kaba hamur malzemelerini koyup, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir  hamur yoğurun.
Küçük parçalar koparın ve elinizle şekil verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Şerbet Tarifi;
Küçük bir tencereye suyu ve şekeri koyun ve kaynatın. 1-2 damla limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakın.
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri henüz sıcakken soğumuş şerbete batırın ve soğumaya bırakın.