Sevgili
Berna Gürşen'in Butik Pastacılık
kitabından yaptığım Kırmızı Kadife Pastasının tarifini vermek istiyorum. Çünkü
bu kitap bana çok şey öğretti ve içinde yer alan tarifleri çok severek
yapıyorum. Kendisine bir kez daha bu tarifler için teşekkür ederim.
Kırmızı Kadife Kek Malzemleri;
2+1/4
kap (250 gr) un
1
Tatlı kaşığı kabartma tozu
1 Çay
kaşığı tuz
2
Yemek kaşığı (12 gr) kakao
120
Gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1+1/2
Kap (300 gr) toz şeker
2
Büyük boy yumurta
1
Tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası
1
Tatlı kaşığı vanilya özütü
1 Kap
(240 ml) kesik süt (oda sıcaklığında)
1
Tatlı kaşığı elme sirkesi
1 Çay
kaşığı karbonat
“Kesik süt elde etmek için, bir kap sütüniçine
1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke ekleyip 5-10 dakika bekleyin.
Labneli Krema Malzemeleri;
2
Paket (400 gr) labne peynir (oda sıcaklığında)
120
Gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1
Tatlı kaşığı vanilya özütü
2+1/3
Kap (280 gr) pudra şekeri
Bir
çimdik tuz
Kırmızı Kadife Kek Tarifi;
23 cm
çapındaki bir kelepçeli kalıbınızın altına yağlı kağıdı serin. Geniş bir cam kasenin
içine un, kabartma tozu, tuz ve kakaoyu eleyin. Ayrı bir kasenin içinde tereyağ
ve şekeri 3 dakika çırpın. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam
edin. Gıda boyasını da ilave edip çırpın. Daha sonra bu karışıma unlu karışımın
yarısını ekleyin biraz çırptıktan sonra kesik sütün yarısını ekleyin. Kalan
unlu karışımı da ekleyip yine biraz çırptıktan sonra kalan
kesik sütüde ekleyin. Son olarak ufak bir kap içinde karbonat ve sirkeyi
(karıştırdığınızda köpürdüğünü göreceksiniz) karıştırın. Bu karışımıda hızlı
bir şekilde unlu karışıma ilave edip hafif çırpın ve hemen kalıbınıza boşaltın.
Önceden ısıtılmış 175derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. 30 dakika
fırının kapağını açmayın. 30 dakika sonunda kürdan testi uygulayın. Kekin
piştiğine emin olduktan sonra, kalıbınızı fırından tel bir ızgaranın üzerine
koyun ve soğumasını bekleyin.
Oda
sıcaklığına gelen kekinizi streç filme sarıp en az birkaç saat bekletmeniz
gerekiyor.
Labneli Krema Tarifi;
Öncelikle
labne peynirini elekte bekleterek suyunu süzün. Daha sonra labne ve tereyağını
pürüzsüz bir kıvam alana kadar beraber çırpın. Son olarak pudra şekeri,
vanilya ve tuzu ilave edip çırpın.
Not:
Bu
krema biraz sulu bir krema olduğu için birkaç saat buzdolabında bekletmenizi
öneririm. Çok fazla koyulaşmıyor fakat sürülebilecek bir kıvama geliyor.
Pastanın birleştirilmesi;
Öncelikle
kekin üzerindeki bombeli kısmı biraz düzeltin ve arta kalan parçaları rondoda
ufalayın.
Keki 3
eşit parçaya bölün . Labneli kremadan pastanın üzerini süslemek için bir kenara
biraz ayırın. Böldükten sonra her katın arasına kremayı sürün. En üst kısmada
kremayı sürdükten sonra robottan geçirdiğiniz kek parçalarıyla pastanın her yerini
kaplayın. Son olarak pastanın üzeri için ayırdığınız krema ile pastanın üzerini
süsleyin.
Çok güzeldi,ellerine sağlık annem=)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor , rengine bayıldım :) eminim tadı da öyledir ..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÖzdensi; çok teşekkür ederim. Tadı da gerçekten çok şahaneydi:)
YanıtlaSilBu pasta rengi ve görüntüsü ne kadar muhteşemse tadı nefis...
YanıtlaSil