8 Şubat 2013

Kırmızı Kadife Pasta (Red Velvet Cake)



Sevgili Berna Gürşen'in Butik Pastacılık kitabından yaptığım Kırmızı Kadife Pastasının tarifini vermek istiyorum. Çünkü bu kitap bana çok şey öğretti ve içinde yer alan tarifleri çok severek yapıyorum. Kendisine bir kez daha bu tarifler için teşekkür ederim.


Kırmızı Kadife Kek Malzemleri;
2+1/4 kap (250 gr) un
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
1 Çay kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı (12 gr) kakao
120 Gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1+1/2 Kap (300 gr) toz şeker
2 Büyük boy yumurta
1 Tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası
1 Tatlı kaşığı vanilya özütü
1 Kap (240 ml) kesik süt (oda sıcaklığında)
1 Tatlı kaşığı elme sirkesi
1 Çay kaşığı karbonat

“Kesik süt elde etmek için, bir kap sütüniçine 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke ekleyip 5-10 dakika bekleyin.

Labneli Krema Malzemeleri;
2 Paket (400 gr) labne peynir (oda sıcaklığında)
120 Gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 Tatlı kaşığı vanilya özütü
2+1/3 Kap (280 gr) pudra şekeri
Bir çimdik tuz

Kırmızı Kadife Kek Tarifi;
23 cm çapındaki bir kelepçeli kalıbınızın altına yağlı kağıdı serin. Geniş bir cam kasenin içine un, kabartma tozu, tuz ve kakaoyu eleyin. Ayrı bir kasenin içinde tereyağ ve şekeri 3 dakika çırpın. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Gıda boyasını da ilave edip çırpın. Daha sonra bu karışıma unlu karışımın yarısını ekleyin biraz çırptıktan sonra kesik sütün yarısını ekleyin. Kalan unlu karışımı da ekleyip yine biraz çırptıktan sonra kalan kesik sütüde ekleyin. Son olarak ufak bir kap içinde karbonat ve sirkeyi (karıştırdığınızda köpürdüğünü göreceksiniz) karıştırın. Bu karışımıda hızlı bir şekilde unlu karışıma ilave edip hafif çırpın ve hemen kalıbınıza boşaltın. Önceden ısıtılmış 175derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. 30 dakika fırının kapağını açmayın. 30 dakika sonunda kürdan testi uygulayın. Kekin piştiğine emin olduktan sonra, kalıbınızı fırından tel bir ızgaranın üzerine koyun ve soğumasını bekleyin.

Oda sıcaklığına gelen kekinizi streç filme sarıp en az birkaç saat bekletmeniz
gerekiyor.

Labneli Krema Tarifi;
Öncelikle labne peynirini elekte bekleterek suyunu süzün. Daha sonra labne ve tereyağını pürüzsüz bir kıvam alana kadar beraber çırpın. Son olarak pudra şekeri, vanilya ve tuzu ilave edip çırpın.

Not:
Bu krema biraz sulu bir krema olduğu için birkaç saat buzdolabında bekletmenizi öneririm. Çok fazla koyulaşmıyor fakat sürülebilecek bir kıvama geliyor.

Pastanın birleştirilmesi;
Öncelikle kekin üzerindeki bombeli kısmı biraz düzeltin ve arta kalan parçaları rondoda ufalayın.
Keki 3 eşit parçaya bölün . Labneli kremadan pastanın üzerini süslemek için bir kenara biraz ayırın. Böldükten sonra her katın arasına kremayı sürün. En üst kısmada kremayı sürdükten sonra robottan geçirdiğiniz kek parçalarıyla pastanın her yerini kaplayın. Son olarak pastanın üzeri için ayırdığınız krema ile pastanın üzerini süsleyin.

4 yorum :

  1. Çok güzeldi,ellerine sağlık annem=)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor , rengine bayıldım :) eminim tadı da öyledir ..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Özdensi; çok teşekkür ederim. Tadı da gerçekten çok şahaneydi:)

    YanıtlaSil
  4. Bu pasta rengi ve görüntüsü ne kadar muhteşemse tadı nefis...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.