Kek İçin Malzemeler;
2
Yumurta
150
Gram toz şeker
80 Ml
süt
2
Tatlı kaşığı kabartma tozu
150
Gram tereyağ (oda sıcaklığında)
200
Gram un
1 Çay
kaşığı vanilya
Kreması için;
3 Su
bardağı süt
1
Yumurta
3
Yemek kaşığı un
3
Yemek kaşığı toz şeker
Ceviz
büyüklüğünde tereyağ
KekTarifi;
Fırını
önceden 165 derecede ısıtın, tereyağ ve şekeri çırpın. Vanilyayı ekleyip,
arkasından süt ve yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edin. Un ve kabatma
tozunu da ekledikten sonra 23 cm’lik bir kalıbın altına yağlı kağıt serip,
karışımı boşaltın. Spatula ile karışımı düzgün bir şekilde yayın. Yaklaşık 30
dakika pişirin. İlk 20 dakika fırını kesinlikle açmayın. Fırından çıkardıktan sonra
soğumaya bırakın.
Krema Tarifi;
Tereyağ
dışındaki bütün malzemeyi bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar
pişirin. Ocaktan alıp cam bir kaseye boşaltın ve tereyağını ilave edip
karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın.
Pastanın bir araya getirilmesi için;
Keki
ortasından ikiye bölün. Arasına kremanın yarısını boşaltıp yayın ve üzerine
dilimlenmiş muz veya çilekleri dizin.
Üzerine kalan kremayı boşaltıp iyice yayın. Son olarak kekin kalan ikinci yarısını koyup,
üzerine bolca pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.