Pandispanya Malzemeleri;
1+ 3/4
Su bardağı un
1+ 1/2
Su bardağı toz şeker
2/3 Su
bardağı (60 gr) kakao
2 Çay
kaşığı kabartma tozu
1/2
Çay kaşığı tuz
1 Çay
kaşığı espresso tozu
3 Adet
yumurta ( oda sıcaklığında)
1+ 1/4
Su bardağı süt
3/4
cup tereyağı (oda sıcaklığında)
1 Çay
kaşığı vanilya
Mousse Kreması için;
180 gr
bitter çikolata
1/4 Su
bardağı süt
1
Yumurta sarısı
55 Gr
(4 yemek kaşığı ) tereyağ
250 Ml
soğuk krema
Kaplama
kreması için;
150 Gr
bitter çikolata
150 Ml
krema
Trüf için;
150 Gr
bitter çikolata
150 Ml
krema
3
Dilim kakaolu kek
Çikolata
parçaları (rendelenmiş)
İnci
şeker
Pandispanya Tarifi;
Öncelikle
2 ayrı kalıbınızın her tarafını yağlayın. (Kalıplarınız 23 cm büyüklüğünde olmalı. )
Altlarına yağlı kağıt serip onu da
yağlayın. Geniş bir kabın içine un, şeker, kakao, kabartma tozu ve tuzu
eleyerek koyun ve harmanlayın. Tereyağını, ayrı bir kapta yumuşayıncaya kadar
mikserle çırpın, üzerine yumurtaları ekleyin, tekrar çırpın. Daha sonra üzerine
espresso tozunu, vanilyayı ve sütün yarısını ilave edin ve tekrar çırpın. Bu
karışımın içine unlu karışımı ilave edip karıştırın ve son olarak sütün kalan
kısmını ilave edin ve iyice karışana kadar çırpın. Hazırladığınız bu karışımı,
2 ayrı kalıba paylaştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika
pişirin.
Mousse Krema tarifi;
Bir
çırpma kabında, çikolata, süt ve tereyağını birlikte benmari usulü eritin. Sos
biraz
erimeye başladığında yumurtayı ekleyip çırpma teliyle çırpın ve ılınması için bir
kenara alın. Başka bir kapta kremayı iyice sertleşene kadar çırpın. Krema sertleştikten
sonra, ılınan çikolata karışımını ilave edin ve karıştırın. Kullanıma hazır hale
gelmesi için buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Trüf tarifi;
Kremayı
bir tencerede ısıtın( kesinlikle kaynatmayın) ve üzerine, küçük parçalara
ayırdığınız
çikolataları ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın. Kullanalabilecek
hale gelebilmesi için, buzdolabında 2-3 saat bekletin. Sertleştikten sonra dolaptan
alın ve içine rondodan geçirilmiş veya ufalanmış kek parçalarını ilave edin ve
elinizle yoğurun. Daha sonra yoğurduğunuz bu karışımdan küçük toplar koparıp
rendelenmiş çikolataya batırın. Buzdolabına koyun ve kullanacağınız zamanakadar
bekletin.
Trüf için
eğer isterseniz çikolatanınyarısını bitter, yarısını sütlü çikolata
olarak
kullanabilirsiniz.
Pastanın Birleştirilmesi;
Keklerinizi
kalıplardan çıkarıp soğuttuktan sonra, pastayı monte edeceğiniz yere
keklarin
birini alın ve üzerine mousse kremayı bol bir şekilde yayın. Üzerine diğer kek
parçasını koyun ve pastanın tamamını kaplama kreması ile kaplayın. Eğer pasta
tarağınız varsa, pastanın yanlarına gezdirip, çizgiler oluşturabilirsiniz.
Kaplama
işiniz bittikten sonra, pastanın üzerine hazırlamış olduğunuz trüf’leri
dilediğiniz
gibi yerleştirin. Son olarak inci şekerlerle süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.