6
Yumurta
6
Yemek kaşığı toz şeker
5
Yemek kaşığı un
1
Yemek kaşığı mısır nişastası
1
Paket vanilya
1
Paket kabartma tozu
1
Tutam tuz
İç Kreması için;
,5 su
bardağı süt
4/1 su
bardağı toz şeker
2
yemek kaşığı un
1/2
paket vanilya
1/2
çorba kaşığı nişasta
1/2
paket labne peyniri
Lemon Card Kreması için;
2 İri
limon (suları ve kabuk rendeleri kullanılacak)
3
Yumurta
¾ Su bardağı toz şeker
50
Gram tereyağı
Islatmak için limonata malzemeleri;
1/2 su
bardağı limon suyu
1 su bardağı
su
3
Yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
4
Paket sade krem şanti
4 Çay
bardağı soğuk süt
Pandispanya tarifi;
Yumurtanın
akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar
çırpın. Diğer tarafta, un, nişasta,
vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana
kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son olarak,
çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir
spatula ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile
alttan üste doğru,yumurta aklarını söndürmeden karıştırın. Karışımı 23 cm
ebadında bir kalıba boşal
Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda
sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Krema Tarifi;
Süt ve
nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar
çırpın. Elde edilen karışıma un, vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif
afeşte sürekli çırpma teli ile
çırprarak koyu kıvama geldikten sonra
elde ettiğiniz bu karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave edin
hepsini iyice karıştırın.
Lemon Card Kreması Tarifi;
Yumurtaları,
limon kabuklarının rendesini ve şekeri ısıya dayanıklı cam veya çelik bir kaba
koyun. Çırpma teliyle 1-2 dakika ya da şeker eriyene kadar karıştırın. Kabı,
içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üstüne
oturtun ve limonların suyunu ilave edin. Tencerenin altını kısın. Karıştırmaya
ara vermeden koyulaşıncaya kadar pişirin. (Bu aşama 10-15 dakika sürebilir.)
Kabı
ocaktan alın ve tereyağını ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın. Ilı
nınca
karışımı bir kavonoza koyun ve buzdolabında saklayın. Bu sosu buzdolabında 2
hafta saklayabilirsiniz.
Limonata tarifi;
Bütün
malzemeleri karıştırıp, limonata hazırlayın.
Pastanın Birleştirilmesi
Öncelikle,
hazırladığınız iç kremanın üzerine, Lemon card kremadan 3 yemek
kaşığı
koyun ve özdeşleşene kadar karıştırın. Daha sonra krem şantileri soğuk sütle 3
dakika çırpın. Buzdolabına koyun ve15 dakika
bekletin.
Diğer
taraftan pandispanyaları 3 eşit parçaya ayırın. İlk katı limonata ile ıslatın. Arasına
kremayı sürün, 2, parçayı koyun ve yine limonata ile ıslatın. Tekrar kremayı
sürün. Son parçayı da koyup üzerine çok az krema sürün. Son olarak çırpılmış
krem şantiyi, istediğiniz renkteki boyalarla karıştırn. Ayrı ayrı sıkma torbalarına
koyup önce etrafına hasır örgü örün. Üzeri için sıkma torbasına gül duyu takıp,
gül şeklinde sıkın.
Sepeti
bu duy ile yapabilirsiniz.
Gülleri
bu duy ile yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.