150 Gram
oda sıcaklığında tereyağ
2/3 Su
bardağı (50 Gram) kakao
2/3 Su
bardağı kaynar su
1/3 Su
bardağı sıcak süt
1,5 Su
bardağı un
1,5 Su
bardağı toz şeker
1 çay
kaşığı karbonat
1/2 Çay
kaşığı tuz
1 Çorba
kaşığı vanilya özütü
3 Adet iri
yumurta
Ganaj malzemeleri;
750
Gram bitter çikolata (doğranmış)
750 Ml
krema
Üzeri için;
2 su
bardağı vişne suyu
2
yemek kaşığı nişasta
1 Su
bardağı toz şeker
200 Gr
vişne
Pandispanya Tarifi;
Öncelikle
fırını 175 dereceye ayarlayın. 20 cm çapındaki 2 ayrı kalıbın altını yağlayın
ve ayrıca yağlı kağıdı kaplayıp, yağlı kağıdı da yağlayın. Öncelikle kakaoyu
bir kaseye eleyin ve üzerine kaynar suyu ekleyip kakao iyice eriyinceye kadar
karıştırın, üzerine sütü ekleyip tekrar karıştırıp soğumaya bırakın. Ayrı bir
kaseye un, tuz ve karbonatı eleyin.
Ayrı
bir kaseye de, (ben cam kase kullanmayı tercih ediyorum) oda sıcaklığında
yumuşamış olan tereyağını koyup, iyice
eriyinceye kadar mikserle karıştırın. Daha sonra üzerine toz şekeri ilave edip
orta hızda mikserle çırpın. Hemen arkasından yumurtaları teker teker ileve edip
(her eklediğinizde iyice karıştırın) çırpın. Son olarak ta vanilyayı ekleyin ve
biraz daha çırpın. Mikserle düşük hızda çırparken, sütlü kakao karışımı, unlu
karışımla dönüşümlü olarak 3 kerede ekleyin. Yani önce unlu karışımın bir
kısmını, sonra kakaolu karışımın bir kısmını. Aynı işlemi malzemeler bitene
kadar 3 kere tekrarlayın. Çırpma
işlemi
bittikten sonra, keki ikiye bölerek, hazırladığınız 2 ayrı kalıba eşit miktarda
boşaltın. Kalıpları setin üzerine vurarak,
kek harcının kalıba oturmasını sağlayabilirsiniz.
Her 2
kalıbıda hazır olduktan sonra daha önceden ısıttığınız fırına koyun ve 25
dakika pişirin. Kekler piştikten sonra, fırından alın ve soğumaya bırakın.
Ganaj Tarifi;
Kremayı
bir tencerede ısıtın. (kesinlikle kaynatmayın) Isınan kremanın üzerine parçaladığınız
çikolatayı koyun ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara
ara karıştırarak soğumasını bekleyin. Eğer hemen kullanacaksanız ılınınca
buzdolabına koyup katılaşmasını bekleyebilirsiniz.
Üzeri İçin Vişne Sos;
Bir
tencereye, vişne suyu, nişasta ve toz şekeri koyun ve koyulaşana kadar pişirin.
Koyulaşınca ateşten alın ve hafif ılınınca, içine vişneyi ekleyin. Bir kenarda
soğumaya bırakın.
Pastanın Birleştirilmesi;
Öncelikle
yaptığınız 2 ayrı kekin her birini ikiye bölün. Yani elinizde 4 parça kek olmalı.
İlk katın üzerine soğuttuğunuz ve koyulaşmış ganaj sürün. 4 parçayada aynı işlemi
uygulayın.
Son
keki koyduktan sonra ganaj ile pastanın etrafını sıvayın. Geri kalan ganajı istedeğiniz
herhangi bir uç takılmış krema torbasına boşaltın ve pastanın etrafına ve üzerine
sıkın.
Son
olarak vişne sosunu pastanın ortasına gelecek şekilde boşaltın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.