20 Mayıs 2014

Vişne Soslu Ganaj Çikolatalı Pasta



Pandispanya Malzemeleri;
150 Gram oda sıcaklığında tereyağ
2/3 Su bardağı (50 Gram) kakao
2/3 Su bardağı kaynar su
1/3 Su bardağı sıcak süt
1,5 Su bardağı un
1,5 Su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
1/2 Çay kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı vanilya özütü
3 Adet iri yumurta

Ganaj malzemeleri;
750 Gram bitter çikolata (doğranmış)
750 Ml krema

Üzeri için;
2 su bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı nişasta
1 Su bardağı toz şeker
200 Gr vişne

Pandispanya Tarifi;
Öncelikle fırını 175 dereceye ayarlayın. 20 cm çapındaki 2 ayrı kalıbın altını yağlayın ve ayrıca yağlı kağıdı kaplayıp, yağlı kağıdı da yağlayın. Öncelikle kakaoyu bir kaseye eleyin ve üzerine kaynar suyu ekleyip kakao iyice eriyinceye kadar karıştırın, üzerine sütü ekleyip tekrar karıştırıp soğumaya bırakın. Ayrı bir kaseye un, tuz ve karbonatı eleyin.
Ayrı bir kaseye de, (ben cam kase kullanmayı tercih ediyorum) oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını koyup,  iyice eriyinceye kadar mikserle karıştırın. Daha sonra üzerine toz şekeri ilave edip orta hızda mikserle çırpın. Hemen arkasından yumurtaları teker teker ileve edip (her eklediğinizde iyice karıştırın) çırpın. Son olarak ta vanilyayı ekleyin ve biraz daha çırpın. Mikserle düşük hızda çırparken, sütlü kakao karışımı, unlu karışımla dönüşümlü olarak 3 kerede ekleyin. Yani önce unlu karışımın bir kısmını, sonra kakaolu karışımın bir kısmını. Aynı işlemi malzemeler bitene kadar 3 kere tekrarlayın. Çırpma
işlemi bittikten sonra, keki ikiye bölerek, hazırladığınız 2 ayrı kalıba eşit miktarda boşaltın.  Kalıpları setin üzerine vurarak, kek harcının kalıba oturmasını sağlayabilirsiniz.
Her 2 kalıbıda hazır olduktan sonra daha önceden ısıttığınız fırına koyun ve 25 dakika pişirin. Kekler piştikten sonra, fırından alın ve soğumaya bırakın.

Ganaj Tarifi;
Kremayı bir tencerede ısıtın. (kesinlikle kaynatmayın) Isınan kremanın üzerine parçaladığınız çikolatayı koyun ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin. Eğer hemen kullanacaksanız ılınınca buzdolabına koyup katılaşmasını bekleyebilirsiniz.  

Üzeri İçin Vişne Sos;
Bir tencereye, vişne suyu, nişasta ve toz şekeri koyun ve koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca ateşten alın ve hafif ılınınca, içine vişneyi ekleyin. Bir kenarda soğumaya bırakın.

Pastanın Birleştirilmesi;
Öncelikle yaptığınız 2 ayrı kekin her birini ikiye bölün. Yani elinizde 4 parça kek olmalı. İlk katın üzerine soğuttuğunuz ve koyulaşmış ganaj sürün. 4 parçayada aynı işlemi uygulayın.
Son keki koyduktan sonra ganaj ile pastanın etrafını sıvayın. Geri kalan ganajı istedeğiniz herhangi bir uç takılmış krema torbasına boşaltın ve pastanın etrafına ve üzerine sıkın.
Son olarak vişne sosunu pastanın ortasına gelecek şekilde boşaltın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.