3 Haziran 2014

Çilekli Pasta




Pandispanya malzemeleri;
6 Yumurta
6 Yemek kaşığı toz şeker
5 Yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Pembe gıda boyası

Ara Krema malzemeleri;
3 Su bardağı süt
1/2 Su bardağı toz şeker
4,5 Yemek kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Yemek kaşığı nişasta
1/2 Paket (100 gr) labne peyniri
10-15 Adet çilek

Üzeri için;
2 Paket sade krem şanti
2 Çay bardağı soğuk süt
Pembe gıda boyası
Çilek

Pandispanya tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.  Diğer tarafta, un nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırın. Son olarak gıda boyası ilave edip tekrar karıştırın. Karışımı 20cm ebadında bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Krema tarifi;
Süt ve nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın. Elde edilen karışıma un, vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif afeşte sürekli çırpma teli ile çırprarak koyu kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz  bu karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave edin hepsini iyice karıştırın. Son olarak robottan geçirip suyunu süzdürdüğünüz çileği karışıma ilave edin, karıştırın ve soğuması için 1-2 saat buzdolabına koyun.

Pastanın Birleştirilmesi
Pandispanyayı 3 eşit parçaya kesin. Aralarına hazırladığınız kremayısürün. Her kat için aynı işlemi uygulayın. Krem şantiyi süt ile çırpın ve gıda boyası ile renklendirin. Pastanın etrafına istegiğiniz bir duy ile sıkın. Çilek ile dilediğiniz gibi süsleyin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.