6
Yumurta
6
Yemek kaşığı toz şeker
5
Yemek kaşığı un
1
yemek kaşığı mısır nişastası
1
Paket kabartma tozu
1
Paket vanilya
Pembe
gıda boyası
Ara Krema malzemeleri;
3 Su
bardağı süt
1/2 Su
bardağı toz şeker
4,5
Yemek kaşığı un
1
Paket vanilya
1
Yemek kaşığı nişasta
1/2
Paket (100 gr) labne peyniri
10-15
Adet çilek
Üzeri için;
2
Paket sade krem şanti
2 Çay
bardağı soğuk süt
Pembe
gıda boyası
Çilek
Pandispanya tarifi;
Yumurtanın
akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar
çırpın. Diğer tarafta, un nişasta,
vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile
kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının
üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula
ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan
üste doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırın. Son olarak gıda boyası
ilave edip tekrar karıştırın. Karışımı 20cm ebadında bir kalıba başaltın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra
oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Krema tarifi;
Süt ve
nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın. Elde edilen karışıma
un, vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif afeşte sürekli çırpma teli ile
çırprarak koyu kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz bu karışımı ocaktan alın. Üzerine labne
peynirini de ilave edin hepsini iyice karıştırın. Son olarak robottan geçirip
suyunu süzdürdüğünüz çileği karışıma ilave edin, karıştırın ve soğuması için
1-2 saat buzdolabına koyun.
Pastanın Birleştirilmesi
Pandispanyayı
3 eşit parçaya kesin. Aralarına hazırladığınız kremayısürün. Her kat için aynı
işlemi uygulayın. Krem şantiyi süt ile çırpın ve gıda boyası ile renklendirin.
Pastanın etrafına istegiğiniz bir duy ile sıkın. Çilek ile dilediğiniz gibi
süsleyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.