Kakaolu Pandispanya;
6
Yumurta
6
Yemek kaşığı toz şeker
3
Yemek kaşığı un (tepeleme)
2
Yemek kaşığı kakao
1
Yemek kaşığı mısır nişastası
1
Paket vanilya
1
Paket kabartma tozu
1
Tutam tuz
Ara Kreması İçin;
2
Paket çikolatalı krem şanti
2 Çay
bardağı süt
80
Gram sütlü çikolata
80
Gram bitter çikolata
3
Yemek kaşığı nutella
3
Yemek kaşığı labne peynir
200
Gram vişne (rondodan geçirilmiş)
Üzeri için;
2
Paket çikolatalı krem şanti
2 çay
bardağı süt
2
Yemek kaşığı nutella
Süsleme için;
Çikolatalı
sprinkles
Pandispanya Tarifi;
Yumurtanın
akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına
gelene
kadar çırpın. Diğer tarafta, un nişasta,
kakao, vanilya ve kabartma to
zunu
eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikser
le 10
dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış
yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın.Son
olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta
aklarını söndürmeden karıştırın. Karışımı 23 cm ebadında bir kalıba başaltın.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra
oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Ara kreması tarifi;
Öncelikle
sütle krem şantiyi çırpın. Çikolataları benmari eritin ve çırpılmış krem
şantiye
ilave edin. Daha sonra nutella, labne peynir ve vişneyi ilave edin ve hepsi
ni
iyice karıştırın. Koyulaşması için buzdolabında en az 20 dakika bekletin.
Üzeri için;
Krem
şantiyi süt ile çırpın. Üzerine nutellayı ilave edin ve karıştırın. Koyulaşması
ve soğuması için 20 dakika buzdolabında bekletin.
Pastanın birleştirilmesi;
Öncelikle
pandispanyayı 3 eşit parçaya bölün. Her katı vişne suyu veya süt ile ıslatın.
Ara kremayı sürün. Son parçayı da koyduktan sonra üzeri için hazırladığınız
kremayı istediğiniz herhangi bir uç takılmış sıkma torbasına boşaltın ve
dilediğiniz gibi sıkın. Kenarlarını sprinkles ile süsleyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.