Öncelikle bu tarifi, sitesinde bizlerle paylaşan
hayalimdekiyemekler sitesinin yazarı sayın Safiye Aras’a çok teşekkür ederim. Gerçekten
muhteşem bir tarif. Ayrıca Safiye hanım bir de video hazırlamış, isterseniz
izleyebilirsiniz.
4 Adet yumurta ( oda sıcaklığında )
1 Su bardağı toz şeker
1/2 Çay bardağı ılık su
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 Tutam tuz
Pandispanya
Tarifi;
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını tuz ile kabarana kadar
(mikserle 10 dakika) çırpın.
Diğer taraftan,yumurtanın sarılarını toz şekerle ile
birlikte krema haline gelene kadar çırpın, Daha sonra ılık suyu ilave edip
iyice çırpın. Başka bir kasede, un, vanilya ve kabartma tozunu elekten
geçirdikten sonra yumurta sarısı karışımına ilave edin ve spatula ile alttan
üste doğru, karıştırın.
Son olarak, yumurta sarısı karışımının içine
çırptığınız yumurta aklarını azar azar ilave ederek, spatula ile yumurta
aklarını söndürmeden alttan üste doğru karıştırın.
Karışımı 20 cm çapında yuvarlak bir kalıba boşaltın ve
önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan
sonra soğumasını bekledikten sonra kalıptan çıkarın.
Not;
Kalıbınızı fırına koyarken yanına bir kase sıcak su koyarsanız,
pandispanya gerçekten nemli oluyor.
4 yumurta kullanacaksanız, 20 cm yuvarlak kalıp,
dikdörtgen yapacaksanız
18*24 cm çapında bir kalıp kullanmalısınız. Bu
ölçülerle oldukça yüksek pastalar yapabilirisiniz. Pandispanya piştikten sonra
yaklaşık yükseklik 6,5 cm oluyor. Böylelikle pandispanya 3 eşit parçaya
bölünebiliyor.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.