11 Nisan 2013

Alman Pastası


Kek İçin Malzemeler;
2 Yumurta
150 Gram toz şeker
80 Ml süt
2 Tatlı kaşığı kabartma tozu
150 Gram tereyağ (oda sıcaklığında)
200 Gram un
1 Çay kaşığı vanilya

Kreması için;
3 Su bardağı süt
1 Yumurta
3 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı toz şeker
Ceviz büyüklüğünde tereyağ

KekTarifi;
Fırını önceden 165 derecede ısıtın, tereyağ ve şekeri çırpın. Vanilyayı ekleyip, arkasından süt ve yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edin. Un ve kabatma tozunu da ekledikten sonra 23 cm’lik bir kalıbın altına yağlı kağıt serip, karışımı boşaltın. Spatula ile karışımı düzgün bir şekilde yayın. Yaklaşık 30 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırını kesinlikle açmayın. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.

Krema Tarifi;
Tereyağ dışındaki bütün malzemeyi bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp cam bir kaseye boşaltın ve tereyağını ilave edip karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın.

Pastanın bir araya getirilmesi için;
Keki ortasından ikiye bölün. Arasına kremanın yarısını boşaltıp yayın ve üzerine dilimlenmiş muz veya çilekleri dizin.  Üzerine kalan kremayı boşaltıp iyice yayın.  Son olarak kekin kalan ikinci yarısını koyup, üzerine bolca pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.