1 Mayıs 2013

Mousse Kremalı Trüf Pasta


Pandispanya Malzemeleri;
1+ 3/4 Su bardağı un
1+ 1/2 Su bardağı toz şeker
2/3 Su bardağı (60 gr) kakao
2 Çay kaşığı kabartma tozu
1/2 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı espresso tozu
3 Adet yumurta ( oda sıcaklığında)
1+ 1/4 Su bardağı süt
3/4 cup tereyağı (oda sıcaklığında)
1 Çay kaşığı vanilya

Mousse Kreması için;
180 gr bitter çikolata
1/4 Su bardağı süt
1 Yumurta sarısı
55 Gr (4 yemek kaşığı ) tereyağ
250 Ml soğuk krema
Kaplama kreması için;
150 Gr bitter çikolata
150 Ml krema

Trüf için;
150 Gr bitter çikolata
150 Ml krema
3 Dilim kakaolu kek
Çikolata parçaları (rendelenmiş)
İnci şeker

Pandispanya Tarifi;
Öncelikle 2 ayrı kalıbınızın her tarafını yağlayın.  (Kalıplarınız 23 cm büyüklüğünde olmalı. ) Altlarına  yağlı kağıt serip onu da yağlayın. Geniş bir kabın içine un, şeker, kakao, kabartma tozu ve tuzu eleyerek koyun ve harmanlayın. Tereyağını, ayrı bir kapta yumuşayıncaya kadar mikserle çırpın, üzerine yumurtaları ekleyin, tekrar çırpın. Daha sonra üzerine espresso tozunu, vanilyayı ve sütün yarısını ilave edin ve tekrar çırpın. Bu karışımın içine unlu karışımı ilave edip karıştırın ve son olarak sütün kalan kısmını ilave edin ve iyice karışana kadar çırpın. Hazırladığınız bu karışımı, 2 ayrı kalıba paylaştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Mousse Krema tarifi;
Bir çırpma kabında, çikolata, süt ve tereyağını birlikte benmari usulü eritin. Sos
biraz erimeye başladığında yumurtayı ekleyip çırpma teliyle çırpın ve ılınması için bir kenara alın. Başka bir kapta kremayı iyice sertleşene kadar çırpın. Krema sertleştikten sonra, ılınan çikolata karışımını ilave edin ve karıştırın. Kullanıma hazır hale gelmesi için buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

Trüf tarifi;
Kremayı bir tencerede ısıtın( kesinlikle kaynatmayın) ve üzerine, küçük parçalara
ayırdığınız çikolataları ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın. Kullanalabilecek hale gelebilmesi için, buzdolabında 2-3 saat bekletin. Sertleştikten sonra dolaptan alın ve içine rondodan geçirilmiş veya ufalanmış kek parçalarını ilave edin ve elinizle yoğurun. Daha sonra yoğurduğunuz bu karışımdan küçük toplar koparıp rendelenmiş çikolataya batırın. Buzdolabına koyun ve kullanacağınız zamanakadar bekletin. 

Trüf için eğer isterseniz çikolatanınyarısını bitter, yarısını sütlü çikolata
olarak kullanabilirsiniz.

Pastanın Birleştirilmesi;
Keklerinizi kalıplardan çıkarıp soğuttuktan sonra, pastayı monte edeceğiniz yere
keklarin birini alın ve üzerine mousse kremayı bol bir şekilde yayın. Üzerine diğer kek parçasını koyun ve pastanın tamamını kaplama kreması ile kaplayın. Eğer pasta tarağınız varsa, pastanın yanlarına gezdirip, çizgiler oluşturabilirsiniz.
Kaplama işiniz bittikten sonra, pastanın üzerine hazırlamış olduğunuz trüf’leri
dilediğiniz gibi yerleştirin. Son olarak inci şekerlerle süsleyebilirsiniz.