1+ 3/4
Su bardağı un
1+ 1/2
Su bardağı toz şeker
2/3 Su
bardağı (60 gr) kakao
2 Çay
kaşığı kabartma tozu
1/2
Çay kaşığı tuz
1 Çay
kaşığı espresso tozu
3 Adet
yumurta ( oda sıcaklığında)
1+ 1/4
Su bardağı süt
3/4
cup tereyağı (oda sıcaklığında)
1 Çay
kaşığı vanilya
Cheesecake Krema için;
600 gr
labne peynir (oda sıcaklığında)
200 ml
krema (oda sıcaklığında)
3 Adet
yumurta
1 su
bardağı toz şeker
160 gr
bitter çikolata
1
çorba kaşığı un
1
paket vanilya
Çikolata Krema İçin;(Kaplama Kreması)
240 gr
bitter çikolata
1/2 su
bardağı (115 gr) tereyağ (oda sıcaklığında)
200 ml
krema
Pandispanya Tarifi;
Öncelikle
2 ayrı kalıbınızın her tarafını yağlayın. (Kalıplarınız 23 cm büyüklüğünde olmalı. )
Altlarına yağlı kağıt serip onu da
yağlayın.
Geniş
bir kabın içine un, şeker, kakao, kabartma tozu ve tuzu eleyerek
koyun
ve harmanlayın. Tereyağını, ayrı bir kapta yumuşayıncaya kadar mikserle
çırpın,
üzerine yumurtaları ekleyin, tekrar çırpın. Daha sonra üzerine espresso
tozunu,
vanilyayı ve sütün yarısını ilave edin ve tekrar çırpın. Bu karışımın içine
unlu
karışımı ilave edip karıştırın ve son olarak sütün kalan kısmını ilave edin ve iyice karışana kadar çırpın.
Hazırladığınız bu karışımı, 2 ayrı kalıba paylaştırın ve önceden ısıtılmış 180
derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Cheesecake Kreması Tarifi;
Kremayı
ocakta ısıtın, ocaktan alın ve içine çikolatayı ilave edip, çikolata iyice
eriyene kadar karıştırın ve ılınması için bir kenara alın. Derin bir kasede, labne peyniri ve şekeri,
şeker iyice eriyene kadar karıştırın. Vanilyayı ilave edip, arkasından yumurtaları
teker teker ekleyerek karıştırın. Daha sonra çikolatalı karışımı ilave edin ve
karıştırın. Son olarak unu ilave edin ve hafif karıştırın. Karışımı 23 cm’lik
bir kelepçeli kalıba boşaltın ve kalıbı içi kaynar su dolu bir tepsinin içine
yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin. 45dakika
sonunda fırını kapatın ve kapak arasına bir kaşık koyup, fırın aralık
durumdayken 45 dakika daha fırında pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan
sonra tel bir ızgara üzerinde soğutun. İyice soğuduktan sonra kalıbın altı ile
birlikte dondurucuya koyun. En az bir gece dondurucuda bekletin.
Üzeri için çikolatalı krema;
Bir
tencereye tereyağını küpler halinde kesip, çikolata ile birlikte benmari usulü
eritin.
Çikolatanın iyce erimesini sağlayın. Diğer yandan, kremayı çırpın ve ılınan çikolatayı
üzerine ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat koyulaşması için bekletin.
Pastanın birleştirilmesi;
Hazırlaığınız
keklerden birini, pastayı sıvayacağınız yere alın. Keki, sütle veya ılık kahve ile
ıslatın. Üzerine dondurucudan çıkardığınız cheesecake’i koyun ve 2, keki
üzerine yerleştirin. 2, keki’de biraz
ıslatın ve çikolatalı krema ile sıvayın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Cheesecake
yapmanın püf noktaları burada
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.