14 Aralık 2013

Çikolata Kremalı Gül Pasta



Kakaolu pandispanyayı 2 adet pişirin. Böyle bir kaplama için yükseklik olması gerekiyor. Aynı ölçülerde 2 pandispanya yaparak, her bir pandispanyayı, ikiye bölün. Sonuç olarak elinizde 4 adet pandispanya olmalı.
Pandispanya Malzemeleri ;
6 Yumurta
6 Yemek kaşığı toz şeker
3 Yemek kaşığı un (tepeleme)
2 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Tutam tuz

İç Kreması için;
2 Su bardağı süt
2 Yumurta sarısı
5 Yemek kaşığı toz şeker
2 Yemek kaşığı toz krem şanti
3 Yemek kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Tatlı kaşığı tereyağ
150 Gr bitter kuvertür çikolata

Üzerindeki Gül Kaplama için;
4 Paket (300 gr )çikolatalı krem şanti
4 Çay bardağı süt
150 Gr bitter çikolata
Yenilebilir inci şekerleme

Pandispanya Tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarıları nı şeker ile mayonez kıvamına
gelene kadar çırpın.  Diğer tarafta un, nişasta, kakao, vanilya ve kabartma to
zunu eleyin. Ayrı bir kapta  yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle
10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yu
murta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın.   Son ola
rak unlu karışımı ilave  edin ve yine  spatula ile alttan üste doğru, yumurta akla
rını söndürmeden karıştırın. Karışımı 23cm ebadında bir kalıba başaltın. Önce
den ısıtılmış 180 derece  fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda
sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Krema tarifi;
Bir tencerede süt, un ve şekeri ısıtın, ayrı bir kapta 2 kaşık süt ile yumurta sarılarını açın. Süt ısınınca yumurta sarısını ilave edin ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağı
nı ilave edin ve karıştırın. Doğranmış çikolatayı da ilave edip, çikolata eriyene kadar karıştırın. Bir kenarda ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra toz krem şantiyi lave edin ve karıştırın. Buzdolabında 1 saat soğumaya bırakın.

Üzerindeki Gül Kaplama Krema Tarifi;      
Krem şantiyi süt ile 3-4 dakika çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari yön
temi ile eritin ve çırptığınız krem şantinin içine ilave edin ve iyice karıştırın.
15 dakika buzdolabında bekletin.

Pastanın birleştirilmesi;
Pandispanyaların her birini ikiye bölün. Yani elinizde 4 adet pandispanya olacak. Öncelikle pandispanyaların her katını süt ile ıslatın. Üzerine krema sürün. Her pandispanya için aynı işlemi uygulayın. En üste gelen pandispanya
yı ıslatmayın. Hazırladığınız çikolatalı krem şantiyi bir sıkma torbasına gül duyu takıp doldurun.Pastanın üzerine gül şekillerini sıkıp kaplayın. Son olarak inci şekerlemelerle süsleyin.
                            Gülleri altta fotoğrafı bulunan duy ile sıkabilirsniz.