30 Ekim 2013
Sirkeli Poğaça
Etiketler:
Hamur İşleri
,
Poğaça
,
Sirkeli Poğaça
24 Ekim 2013
22 Ekim 2013
21 Ekim 2013
20 Ekim 2013
Cheesecake Yapmanın Püf Noktaları
Yaklaşık 1 yıldır yoğun bir şekilde, pasta, tatlı, kurabiye yapmaya çalışıyor, yaparken de öğrenmeye çalışıyorum. Yaparken mutlaka yeni birşeyler öğreniyorum ve zamanla kendi püf noktalarım ortaya çıkıyor. Bazen hazırlarken, bazen pişirirken aklıma bazı noktalar geliyor ve bir daha yaptığımda böyle yapmalıyım diyorum.
İşte bu yüzden ben de kendimce uyguladığım veya öğrendiğim ince ayrıntıları burada paylaşmaya karar verdim. Naçizane yardımcı olabileceğim bir şey olursa mutlu olurum...
Cheesecake Yapmanın Püf Noktaları
Öncelikle kesinlikle kelepçeli kalıp
kullanın.
Kalıbın altına yağlı kağıt serip, tereyağ veya margarin ile yağlayın. Mümkünse yağlı kağıdı dışarı doğru taşırarak koyun.
Fırına koymadan önce kalıbın altını
ve yanlarını alüminyum folyo ile kaplayın. ( cheesecake'in çatlamasını
önleyecektir)
Eğer bisküvili bir taban
hazırlayacaksanız, tabana bisküviyi yaydıktan sonra, bir bardağın tabanı ile
iyice bisküvilerin üzerine bastırın ve bisküviyi önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 10 dakika pişirin.
Kremayı bisküvinin üzerine boşaltmadan önce, kasenizi tezgaha birkaç kez vurun. (hava kabarcıklarının çıkması sağlanacaktır.)
Kalıbınızı fırına koymadan önce
mutlaka ya fırın tepsisinin içine ya da fırına dayanıklı ayrı kaseye su
doldurun ve fırına koyun.(buharla pişmesi sağlanacaktır)
Cheesecake’i önceden ısıtılmış 160
derece fırında mutlaka en az 45 dakika pişirin ve fırını kapattıktan sonra,
fırın kapağının arasına bir tahta kaşık koyup, fırının kapağı aralanmış bir
şekilde 45 dakika daha pişmesini sağlayın.
Pişme işlemi bittikten sonra, tel
ızgara üzerinde iyice soğuttuktan sonra buzdolabında kelepçeli kalıp ile iyice
soğutun ve ondan sonra kalıptan çıkarın.
19 Ekim 2013
Fındıklı Çikolatalı Krema
Bu bölümü açtım, çünkü sürekli pastalar, tatlılar yaparken, akla başka tarifler ve fikirler geliyor. Deniyorum ve eğer iyi sonuçta verirse hemen defterime notlarımı alıyorum. Yada yabancı pasta şeflerinin bazı tariflerine rastlayıp deniyorum. Bu yüzden bu küçük tarifleri burada paylaşmak istedim. Umarım sizlerinde zaman zaman işine yarayacak tarifler olur.
Pastalarınızı sıvarken kullanabileceğiniz tariflerden biri de Fındıklı Çikolatalı Krema yapmak olabilir.
Malzemeler;
150 gr eritilmiş bitter veya sütlü çikolata
75 gr tereyağ
150 gr doğranmış ve kızarmış fındık
Tarifi;
Çikolatayı benmari usulü eritin, tereyağını ekleyip iyice erimesini sağlayın. Biraz ılındıktan sonra içine fındığı ekleyin ve birkaç saat buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan ve koyulaştıktan sonra pastalarınızı kaplayabilirsiniz.
İster rulo, ister yuvarlak yada isterseniz kare pastalarınızda kullanabileceğiniz çok lezzetli bir krema elde etmiş olursunuz.
Pastalarınızı sıvarken kullanabileceğiniz tariflerden biri de Fındıklı Çikolatalı Krema yapmak olabilir.
Malzemeler;
150 gr eritilmiş bitter veya sütlü çikolata
75 gr tereyağ
150 gr doğranmış ve kızarmış fındık
Tarifi;
Çikolatayı benmari usulü eritin, tereyağını ekleyip iyice erimesini sağlayın. Biraz ılındıktan sonra içine fındığı ekleyin ve birkaç saat buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan ve koyulaştıktan sonra pastalarınızı kaplayabilirsiniz.
İster rulo, ister yuvarlak yada isterseniz kare pastalarınızda kullanabileceğiniz çok lezzetli bir krema elde etmiş olursunuz.
18 Ekim 2013
Pastane Açması
Etiketler:
Açma
,
Hamur İşleri
,
Pastane açması