5 Ocak 2014

Güllü Çiçekli Sepet Pasta




Pandispanyası Malzemeleri;
6 Yumurta
6 Yemek kaşığı toz şeker
5 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı mısır nişastası
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Tutam tuz
İç Kreması için;
,5 su bardağı süt
4/1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1/2 paket vanilya
1/2 çorba kaşığı nişasta
1/2 paket labne peyniri
Lemon Card Kreması için;
2 İri limon (suları ve kabuk rendeleri kullanılacak)
3 Yumurta
¾  Su bardağı toz şeker
50 Gram tereyağı
Islatmak için limonata malzemeleri;
1/2 su bardağı limon suyu
1 su bardağı su
3 Yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;
4 Paket sade krem şanti
4 Çay bardağı soğuk süt

Pandispanya tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.  Diğer tarafta, un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son olarak,  çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta  sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru,yumurta aklarını söndürmeden karıştırın. Karışımı 23 cm ebadında bir kalıba boşal
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Krema Tarifi;
Süt ve nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar  çırpın. Elde edilen karışıma un, vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif afeşte  sürekli çırpma teli ile çırprarak  koyu kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz bu karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave edin hepsini iyice karıştırın.

Lemon Card Kreması Tarifi;
Yumurtaları, limon kabuklarının rendesini ve şekeri ısıya dayanıklı cam veya çelik bir kaba koyun. Çırpma teliyle 1-2 dakika ya da şeker eriyene kadar karıştırın. Kabı, içinde kaynar su bulunan bir  tencerenin üstüne oturtun ve limonların suyunu ilave edin. Tencerenin altını kısın. Karıştırmaya ara vermeden koyulaşıncaya kadar pişirin. (Bu aşama 10-15 dakika sürebilir.)
Kabı ocaktan alın ve tereyağını ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın. Ilı
nınca karışımı bir kavonoza koyun ve buzdolabında saklayın. Bu sosu buzdolabında 2 hafta saklayabilirsiniz.

Limonata tarifi;
Bütün malzemeleri karıştırıp, limonata hazırlayın.

Pastanın Birleştirilmesi
Öncelikle, hazırladığınız iç kremanın üzerine, Lemon card kremadan 3 yemek
kaşığı koyun ve özdeşleşene kadar karıştırın. Daha sonra krem şantileri soğuk sütle 3 dakika çırpın. Buzdolabına koyun ve15 dakika  bekletin.
Diğer taraftan pandispanyaları 3 eşit parçaya ayırın. İlk katı limonata ile ıslatın. Arasına kremayı sürün, 2, parçayı koyun ve yine limonata ile ıslatın. Tekrar kremayı sürün. Son parçayı da koyup üzerine çok az krema sürün. Son olarak çırpılmış krem şantiyi, istediğiniz renkteki boyalarla karıştırn. Ayrı ayrı sıkma torbalarına koyup önce etrafına hasır örgü örün. Üzeri için sıkma torbasına gül duyu takıp, gül şeklinde sıkın.
                                          Sepeti bu duy ile yapabilirsiniz.


                                            Gülleri bu duy ile yapabilirsiniz.