18 Eylül 2014

Vişne Kremalı Çikolatalı Pasta


Kakaolu Pandispanya;
6 Yumurta
6 Yemek kaşığı toz şeker
3 Yemek kaşığı un (tepeleme)
2 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı mısır nişastası
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Tutam tuz

Ara Kreması İçin;
2 Paket çikolatalı krem şanti
2 Çay bardağı süt
80 Gram sütlü çikolata
80 Gram bitter çikolata
3 Yemek kaşığı nutella
3 Yemek kaşığı labne peynir
200 Gram vişne (rondodan geçirilmiş)

Üzeri için;
2 Paket çikolatalı krem şanti
2 çay bardağı süt
2 Yemek kaşığı nutella

Süsleme için;
Çikolatalı sprinkles

Pandispanya Tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına
gelene kadar çırpın.  Diğer tarafta, un nişasta, kakao, vanilya ve kabartma to
zunu eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikser
le 10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın.Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırın. Karışımı 23 cm ebadında bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Ara kreması tarifi;
Öncelikle sütle krem şantiyi çırpın. Çikolataları benmari eritin ve çırpılmış krem
şantiye ilave edin. Daha sonra nutella, labne peynir ve vişneyi ilave edin ve hepsi
ni iyice karıştırın. Koyulaşması için buzdolabında en az 20 dakika bekletin.

Üzeri için;
Krem şantiyi süt ile çırpın. Üzerine nutellayı ilave edin ve karıştırın. Koyulaşması ve soğuması için 20 dakika buzdolabında bekletin.

Pastanın birleştirilmesi;
Öncelikle pandispanyayı 3 eşit parçaya bölün. Her katı vişne suyu veya süt ile ıslatın. Ara kremayı sürün. Son parçayı da koyduktan sonra üzeri için hazırladığınız kremayı istediğiniz herhangi bir uç takılmış sıkma torbasına boşaltın ve dilediğiniz gibi sıkın. Kenarlarını sprinkles ile süsleyin.