16 Aralık 2014

Çikolatalı Pasta


Kakaolu Pandispanya;
8 Yumurta
8 Yemek kaşığı toz şeker
4 Yemek kaşığı un (tepeleme)
3 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Tutam tuz

Ganaj için;
600 Gram bitter kuvertür çikolata
600 Ml krema
Parça çikolata

Üzeri için;
2 Paket çikolatalı krem şanti
2 Çay bardağı süt
160 Gr bitter çikolata
250 Gr çikolata kaplı fıstık

Süsleme için;
Pembe, beyaz ve yeşil şeker hamuru

Pandispanya tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gele
ne kadar çırpın.  Diğer tarafta, un nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu
eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 daki
ka) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sa
rılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu ka
rışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndür meden karıştırın. Karışımı 23 cm ebadında bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış
175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelme
sini bekleyin.

Ara kreması için;
Kremayı bir tencerede ısıtın. (kesinlikle kaynatmayın) Isınan kremanın üzerine
parçaladığınız çikolatayı koyun ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara ara karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını bekleyin. Eğer aceleniz varsa buzdolabında 1 saatte katılaşıyor.

Üzeri için;
Süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin.

Gül ve yapraklar için;
Şeker hamurundan hazırlanmış gül ve yapraklar

Pastanın Birleştirilmesi
Öncelikle pandispanyayı 3 ayrı eşit parçaya bölün. 1, katı süt ile ıslatın. Üzerine ganajı sürün ve üzerine çikolatalı fıstık yayın. Daha sonra 2, pandispanyayı üzerine koyun, tekrar ganajı sürün ve üzerine çikolatalı fıstık yayın. Son olarak 3, pandispanyayı üzerine koyun ve ganaj ile sıvayın.

Etrafı için hazırladığınız çikolatalı krem şantiyi, içine istediğiniz bir uç tak
tığınız krema torbasına boşaltın. İstediğiniz şekilde pastanın etrafına sıkarak süsleyin.
Pastanın üzerini, şeker hamurundan yaptığınız gül ve yapraklarla süsleyin.
Gül ve yaprakların yapımını aşağıdaki video’dan izleyebilirsiniz.


Şeker hamurundan gül yapımını buradan izleyebilirsiniz.