Kurabiye
Hamur Malzemeleri;
125 Gram margarin
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı toz şeker
4 Yemek kaşığı kakao
3 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Şerbet
Malzemeleri;
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
2-3 Damla limon suyu
Kurabiye Hamuru tarifi;
Bir kaba hamur malzemelerini
koyup, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde
hamurlar koparıp, elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika fazla kurutmadan pişirin.
Şerbet tarifi;
Küçük bir tencereye su ve şekeri
koyun, kaynatın. Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyu sıkın ve birkaç dakika
daha kaynatın. Bir kenara soğumaya bırakın.
Fırından çıkardığınız sıcak
kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti dökün.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.