13 Nisan 2019

Browni Kurabiye

Kurabiye Hamur Malzemeleri;  

125 Gram margarin
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı toz şeker
4 Yemek kaşığı kakao
3 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya


Şerbet Malzemeleri;
 2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
2-3 Damla limon suyu

Kurabiye Hamuru tarifi;
Bir kaba hamur malzemelerini koyup, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp, elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika fazla kurutmadan pişirin.

Şerbet tarifi;
Küçük bir tencereye su ve şekeri koyun, kaynatın. Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyu sıkın ve birkaç dakika daha kaynatın. Bir kenara soğumaya bırakın.
Fırından çıkardığınız sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti dökün.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.