6
Yumurta
6
Yemek kaşığı toz şeker
5
Yemek kaşığı un
1
yemek kaşığı mısır nişastası
1
Paket kabartma tozu
1
Paket vanilya
Kırmızı
gıda boyası
Krema malzemeleri;
3 Su
bardağı süt
1/2 Su
bardağı toz şeker
4,5
Yemek kaşığı un
1
Paket vanilya
1
Yemek kaşığı nişasta
1
Paket (200 gr) labne peyniri
10-15
Adet vişne
Üzeri
için;
2
Paket sade krem şanti
2 Çay
bardağı süt
Kırmızı
gıda boyası
Pandispanya tarifi;
Yumurtanın
akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamı
na
gelene kadar çırpın. Diğer tarafta, un nişasta vanilya ve kabartma tozunu
eleyin Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10
dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta
sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak
unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru yumurta aklarını
söndürmeden karıştırın. Son olarak gıda boyası ilave edip tekrar karıştırın.
Karışımı kalp şeklinde bir kalıba
başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Krema
tarifi;
Süt ve
nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın. Elde edilen karışı
ma un,
vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif afeşte sürekli çırpma teli ile çırparak
koyu
kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz bu
karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave edin hepsini iyice
karıştırın. Son olarak robottan geçirip suyunu süzdürdüğünüz vişneyi karışıma
ilave edin, karıştırın ve soğuması için 1-2 saat buzdolabına koyun.
Üzeri için;
Soğuk
sütle krem şantiyi çırpın. Daha sonra gıda boyasını ilave edin ve tekrar
çırpın.
Pastanın birleştirilmesi;
Pandispanyayı
3 eşit parçaya bölün. Her katı vişne suyu le ıslatın ve kremayı sürün. Son katı
koyduktan sonra çırptığınız krem şanti ile önce kaplayın. Daha sonra yıldız duy
takılmış sıkma torbasına kalan krem şantiyi boşaltın ve pastanın üzerine sıkın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.