Pandispanya malzemeleri;
6
Yumurta
6
Yemek kaşığı toz şeker
5
Yemek kaşığı un
1
yemek kaşığı mısır nişastası
1
Paket kabartma tozu
1
Paket vanilya
Pembe
gıda boyası
Krema malzemeleri;
3 Su
bardağı süt
1/2 Su
bardağı toz şeker
4,5
Yemek kaşığı un
1
Paket vanilya
1
Yemek kaşığı nişasta
1/2
Paket (100 gr) labne peyniri
10-15
Adet vişne
2
Paket sade krem şanti
2 Çay
bardağı süt
Pandispanya tarifi;
Yumurtanın
akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar
çırpın. Diğer tarafta, un nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Ayrı bir
kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son
olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave
edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı
ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndürmeden
karıştırın. Son olarak gıda boyası ilave edip tekrar karıştırın. Karışımı 20 cm
ebadında bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika
pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin
Krema tarifi;
Süt ve
nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın. Elde edilen karışıma un,
vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif ateşte sürekli çırpma teli ile çırprarak koyu
kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz bu
karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave edin hepsini iyice
karıştırın. Son olarak robottan geçirip suyunu süzdürdüğünüz vişneyi karışıma
ilave edin, karıştırın ve soğuması için 1-2 saat buzdolabına koyun.
Krema
soğuduktan sonra, krem şantiyi sütle çırpın ve kremaya ekleyin, tekrar çırpın.
Pastanın Birleştirilmesi
Pandispanyayı
3 eşit parçaya ayırın. Her katını vişne suyu veya süt ile ıslatın, kremayı
sürün. Son kata geldiğinizde, krem şantiyi süt ile çırpın ve kalan kremaya
ilave edin. Özdeşleşene kadar çırpın. Pastanın üzerini ve etrafını sıvayın. Son
olarak kalan krem şantili kremayı krema sıkma torbasına bir duy takarak
boşaltın. İstediğiniz gibi pastanın üzerine ve kenarlarına sıkın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.