2 Ocak 2015

Kırmızı Kalp Pasta



Pandispanya malzemeleri;
6 Yumurta
6 Yemek kaşığı toz şeker
5 Yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Kırmızı gıda boyası

Krema malzemeleri;
3 Su bardağı süt
1/2 Su bardağı toz şeker
4,5 Yemek kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Paket (200 gr) labne peyniri
10-15 Adet vişne
  
Üzeri için;
2 Paket sade krem şanti
2 Çay bardağı süt
Kırmızı gıda boyası

Pandispanya tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamı
na gelene kadar çırpın. Diğer tarafta, un nişasta vanilya ve kabartma tozunu eleyin Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru yumurta aklarını söndürmeden karıştırın. Son olarak gıda boyası ilave edip tekrar karıştırın. Karışımı  kalp şeklinde bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

 Krema tarifi;
Süt ve nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın. Elde edilen karışı
ma un, vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif afeşte sürekli çırpma teli ile çırparak
koyu kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz  bu karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave edin hepsini iyice karıştırın. Son olarak robottan geçirip suyunu süzdürdüğünüz vişneyi karışıma ilave edin, karıştırın ve soğuması için 1-2 saat buzdolabına koyun.

Üzeri için;
Soğuk sütle krem şantiyi çırpın. Daha sonra gıda boyasını ilave edin ve tekrar çırpın.

Pastanın birleştirilmesi;
Pandispanyayı 3 eşit parçaya bölün. Her katı vişne suyu le ıslatın ve kremayı sürün. Son katı koyduktan sonra çırptığınız krem şanti ile önce kaplayın. Daha sonra yıldız duy takılmış sıkma torbasına kalan krem şantiyi boşaltın ve pastanın üzerine sıkın.