3 Ocak 2015

Meyveli Pembe Pasta



Pandispanya malzemeleri;
6 Yumurta
6 Yemek kaşığı toz şeker
5 Yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Pembe gıda boyası

Krema malzemeleri;
3 Su bardağı süt
1/2 Su bardağı toz şeker
4,5 Yemek kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Yemek kaşığı nişasta
1/2 Paket (100 gr) labne peyniri
10-15 Adet vişne
2 Paket sade krem şanti
2 Çay bardağı süt

Pandispanya tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Diğer tarafta, un nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırın. Son olarak gıda boyası ilave edip tekrar karıştırın. Karışımı 20 cm ebadında bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin

Krema tarifi;
Süt ve nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın. Elde edilen karışıma un, vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif ateşte sürekli çırpma teli ile çırprarak koyu kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz  bu karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave edin hepsini iyice karıştırın. Son olarak robottan geçirip suyunu süzdürdüğünüz vişneyi karışıma ilave edin, karıştırın ve soğuması için 1-2 saat buzdolabına koyun.
Krema soğuduktan sonra, krem şantiyi sütle çırpın ve kremaya ekleyin, tekrar çırpın.

Pastanın Birleştirilmesi
Pandispanyayı 3 eşit parçaya ayırın. Her katını vişne suyu veya süt ile ıslatın, kremayı sürün. Son kata geldiğinizde, krem şantiyi süt ile çırpın ve kalan kremaya ilave edin. Özdeşleşene kadar çırpın. Pastanın üzerini ve etrafını sıvayın. Son olarak kalan krem şantili kremayı krema sıkma torbasına bir duy takarak boşaltın. İstediğiniz gibi pastanın üzerine ve kenarlarına sıkın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.