
Pandispanya tarifi;
6
Yumurta
6
Yemek kaşığı toz şeker
1
yemek kaşığı mısır nişastası
1
Paket kabartma tozu
1
Paket vanilya
Krema malzemeleri;
2 Su
bardağı süt
6
Yemek kaşığı toz şeker
1,5
Yemek kaşığı un
1,5
Yemek kaşığı nişasta
2 Adet
yumurta sarısı
1
Paket vanilya
150 Ml
krema
250
Gram çilek
Üzeri İçin;
1
Paket sade krem şanti
1 çay
bardağı süt
250
Gram çilek
Pandispanya tarifi;
Yumurtanın
akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına ge
lene
kadar çırpın. Diğer tarafta, un nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyin.
Ayrı
bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çır
pın.
Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarıları
nı
ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu
karışı
mı
ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndürme
den
karıştırın. Son olarak gıda boyası ilave edip tekrar karıştırın.Karışımı 20 cm
ebadında
bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 daki
ka
pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Krema tarifi;
Un,
nişasta ve şekeri bir tencerede karıştırın ve üzerine sütü ilave edip, ısıtın
(kesinlikle
kaynatmayın) Ayrı bir kasede yumurta sarılarını çok az süt ile karış
tırıp
sütü açın. Isınan süte yumurta sarılarını yavaş yavaş ilave edin ve muhalle
bi
kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edip karış
tırın. Ilındıktan sonra üzerini streç ile kapatın ve
buzdolabında soğumaya bıra
kın.
Diğer
tarafta kremayı koyulaşana kadar çırpın. Çilekleri rondodan geçirin. Çır
pılmış
krema ve çileği soğuyan kremaya ilave edin ve karıştırın.
Üzeri için;
Krem
şantiyi süt ile katılaşana kadar çırpın. Daha sonra pastacı kremasından ka
lacak
olan kremayı ilave edin ve karıştırın. İçine sepet yapmak için duy takın ve
pastanın
etrafına kremayı sıkın. Daha sonra çileklerle süsleyin.
Sepeti
aşağdaki resimde bulunan duy ile sıkabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.