30 Eylül 2015

Çilek Sepeti Pasta



Pandispanya tarifi;
6 Yumurta
6 Yemek kaşığı toz şeker
5 Yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya

Krema malzemeleri;
2 Su bardağı süt
6 Yemek kaşığı toz şeker
1,5 Yemek kaşığı un
1,5 Yemek kaşığı nişasta
2 Adet yumurta sarısı
1 Paket vanilya
150 Ml krema
250 Gram çilek

Üzeri İçin;
1 Paket sade krem şanti
1 çay bardağı süt
250 Gram çilek

Pandispanya tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına ge
lene kadar çırpın. Diğer tarafta, un nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyin.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çır
pın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarıları
nı ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu karışı
mı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndürme
den karıştırın. Son olarak gıda boyası ilave edip tekrar karıştırın.Karışımı 20 cm
ebadında bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 daki
ka pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Krema tarifi;
Un, nişasta ve şekeri bir tencerede karıştırın ve üzerine sütü ilave edip, ısıtın
(kesinlikle kaynatmayın) Ayrı bir kasede yumurta sarılarını çok az süt ile karış
tırıp sütü açın. Isınan süte yumurta sarılarını yavaş yavaş ilave edin ve muhalle
bi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edip karış
tırın.  Ilındıktan sonra üzerini streç ile kapatın ve buzdolabında soğumaya bıra
kın.
Diğer tarafta kremayı koyulaşana kadar çırpın. Çilekleri rondodan geçirin. Çır
pılmış krema ve çileği soğuyan kremaya ilave edin ve karıştırın.

Üzeri için;
Krem şantiyi süt ile katılaşana kadar çırpın. Daha sonra pastacı kremasından ka
lacak olan kremayı ilave edin ve karıştırın. İçine sepet yapmak için duy takın ve
pastanın etrafına kremayı sıkın. Daha sonra çileklerle süsleyin.

Sepeti aşağdaki resimde bulunan duy ile sıkabilirsiniz.


Krema Sikma duyu