6 Yumurta
6 Yemek kaşığı toz şeker
2 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Tutam tuz
Arası
ve Üzeri için;
400 Gram bitter kuvertür çikolata
400 Ml krema
2 Paker çikolatalı krem şanti
2 Çay bardağı süt
160 Gr bitter çikolata
Etrafı için;
2 Paket çikolatalı krem şanti
2 Çay bardağı süt
160 Gr bitter çikolata
Pandispanya
tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker
ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.
Diğer tarafta, un nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Ayrı
bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının
üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula
ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan
üste doğru, yumurta aklarını söndürme den karıştırın. Karışımı 20 cm ebadında
bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Ara Krema tarifi;
Kremayı bir tencerede ısıtın. (kesinlikle kaynatmayın)
Isınan kremanın üzerine
parçaladığınız çikolatayı koyun ve çikolata eriyinceye kadar
karıştırın. Oda sıcaklığında ara ara karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını
bekleyin.
Diğer tarafta süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın.
Ayrı bir kapta çikolatayı benmari yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin
üzerine dökün ve iyice karıştırın. Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin.
Son olarak ganaj ve çikolatalı krem şantiyi birleştirin ve
iyice karıştırın.
Etrafı için;
Süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir
kapta çikolatayı benmari yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine
dökün ve iyice karıştırın. Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin.
Pastanın
Birleştirilmesi
Öncelikle
pandispanyayı 3 ayrı eşit parçaya bölün. 1, katı süt ile ısla
tın.
Üzerine krem şantili ganajı sürün.
Daha
sonra 2, pandispanyayı üzerine koyun, tekrar krem şantili ganajı sü
rün.
Son
olarak 3, pandispanyayı üzerine koyun, krem şantili ganajla pastanın
tamamını
kaplayın.
Etrafı için hazırladığınız çikolatalı krem şantiyi, içine
aşağıda fotoğrafını gördüğünüz duyu taktığınız
krema torbasına boşaltın. Etrafına alttan üste doğru şekilde görüldüğü gibi
sıkın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.