6 Yumurta
6 Yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Krema
Malzemeleri;
2 Su bardağı süt
6 Yemek kaşığı toz şeker
1,5 Yemek kaşığı un
1,5 Yemek kaşığı nişasta
2 Adet yumurta sarısı
1 Paket vanilya
150 Ml krema
250 Gram çilek
Üzeri
İçin;
1 Paket sade krem şanti
1 çay bardağı süt
250 Gram çilek
Pandispanya
Tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker
ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Diğer tarafta, un nişasta, vanilya ve
kabartma tozunu eleyin . Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar
(mikserle 10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine,
çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın.
Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru,
yumurta aklarını söndürmeden karıştırın. Son olarak gıda boyası ilave edip tekrar
karıştırın.Karışımı 20 cm ebadında bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 175
derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına
gelmesini bekleyin.
Krema
Tarifi;
Un, nişasta ve şekeri bir tencerede karıştırın ve üzerine
sütü ilave edip, ısıtın (kesinlikle kaynatmayın) Ayrı bir kasede yumurta sarılarını
çok az süt ile karıştırıp sütü açın. Isınan süte yumurta sarılarını yavaş yavaş
ilave edin ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra
vanilya ilave edip karıştırın.
Ilındıktan sonra üzerini streç ile kapatın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
Diğer tarafta kremayı koyulaşana kadar çırpın. Çilekleri
rondodan geçirin. Çırpılmış krema ve çileği soğuyan kremaya ilave edin ve
karıştırın.
Üzeri
İçin;
Krem şantiyi süt ile katılaşana kadar çırpın. Daha sonra
pastacı kremasından kalacak olan kremayı ilave edin ve karıştırın. İçine istediğiniz
herhangi bir uç taktığınız krema sıkma torbasına kremayı boşaltın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.