6
Yumurta
6
Yemek kaşığı toz şeker
3
Yemek kaşığı un (tepeleme)
2
Yemek kaşığı kakao
1
Yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1
Paket vanilya
1
Paket kabartma tozu
1
Tutam tuz
Arası ve Üzeri için;
400
Gram bitter kuvertür çikolata
400 Ml
krema
3
Paker çikolatalı krem şanti
3 Çay
bardağı süt
160 Gr
bitter çikolata
200
Gram parça çikolata
Süsleme için;
1
Paket çikolatalı krem şanti
1 Çay
bardağı süt
80 Gr
bitter çikolata
Pandispanya tarifi;
Yumurtanın
akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar
çırpın. Diğer tarafta, un nişasta,
kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz
ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının
üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula
ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan
üste doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırın.
Karışımı 24*19 cm ebadında dikdörtgen bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Karışımı 24*19 cm ebadında dikdörtgen bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Ara Krema tarifi;
Kremayı
bir tencerede ısıtın. (kesinlikle kaynatmayın) Isınan kremanın üzerine
parçaladığınız
çikolatayı koyun ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara
ara karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını bekleyin.
Diğer
tarafta süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı
benmari yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice
karıştırın. Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin.
Son
olarak ganaj ve çikolatalı krem şantiyi birleştirin ve iyice karıştırın.
Süsleme için;
Süt
ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari
yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin.
Pastanın Birleştirilmesi
Öncelikle
pandispanyayı 3 ayrı eşit parçaya bölün. 1, katı süt ile ısla
tın.
Üzerine krem şantili ganajı sürün.
Daha
sonra 2, pandispanyayı üzerine koyun, tekrar krem şantili ganajı sü
rün.
Son
olarak 3, pandispanyayı üzerine koyun, krem şantili ganajla pastanın
tamamını
kaplayın.
Üzeri için
hazırladığınız çikolatalı krem şantiyi, içine istediğiniz duyu
taktığınız krema torbasına boşaltın. Dilediğiniz gibi süsleyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.