5 Ocak 2015

Parça Çikolatalı Ganaj Kremalı Pasta


Kakaolu Pandispanya;
6 Yumurta
6 Yemek kaşığı toz şeker
3 Yemek kaşığı un (tepeleme)
2 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Tutam tuz

Arası ve Üzeri için;
400 Gram bitter kuvertür çikolata
400 Ml krema
3 Paker çikolatalı krem şanti
3 Çay bardağı süt
160 Gr bitter çikolata
200 Gram parça çikolata

Süsleme  için;
1 Paket çikolatalı krem şanti
1 Çay bardağı süt
80 Gr bitter çikolata

Pandispanya tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.  Diğer tarafta, un nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın.  Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırın.
Karışımı 24*19  cm ebadında dikdörtgen bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Ara Krema tarifi;
Kremayı bir tencerede ısıtın. (kesinlikle kaynatmayın) Isınan kremanın üzerine
parçaladığınız çikolatayı koyun ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara ara karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını bekleyin. 
Diğer tarafta süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin.
Son olarak ganaj ve çikolatalı krem şantiyi birleştirin ve iyice karıştırın.

Süsleme için;
Süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin.

Pastanın Birleştirilmesi
Öncelikle pandispanyayı 3 ayrı eşit parçaya bölün. 1, katı süt ile ısla
tın. Üzerine krem şantili ganajı sürün.
Daha sonra 2, pandispanyayı üzerine koyun, tekrar krem şantili ganajı sü
rün.
Son olarak 3, pandispanyayı üzerine koyun, krem şantili ganajla pastanın
tamamını kaplayın.

Üzeri için hazırladığınız çikolatalı krem şantiyi, içine istediğiniz  duyu  taktığınız krema torbasına boşaltın. Dilediğiniz gibi süsleyin.